Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă explică de ce crede că este un candidat mai bun ca Geoană: „Nu am verbul la mine, dar sunt un om al faptelor"

Nicolae Ciucă explică de ce crede că este un candidat mai bun ca Geoană: „Nu am verbul la mine, dar sunt un om al faptelor"

nicolae ciuca presedintele pnl
Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale 2024. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    12 Sep 2024   •   21:47

Nicolae Ciucă, candidatul PNL în cursa pentru Cotroceni, a explicat, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, pentru Antena 3 CNN, motivele şi criteriile pentru care ar fi o alegere mai bună decât ceilalți candidați, inclusiv candidatul independent Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din acest an. În acest context, liberalul a subliniat că, deşi nu este un om al cuvintelor şi nu are mereu „verbul" la el, are totuși avantajul faptelor şi al profesiei militare, despre care spune că mereu a fost în slujba ţării. Mai mult, el a subliniat că diferența între candidați o vor face românii, care se vor uita şi la ochii şi la sufletul fiecăruia, dincolo de discursuri, de ecranul televizorului sau de vocea auzită la radio. 

„Am să vă spun un argument foarte simplu. Toată viaţa mea mi-am dedicat-o ca să slujesc ţării, şi asta voi face şi de acum înainte. Nu am intrat în politică pentru un scop personal. Am intrat în politică pentru că, dacă ne uităm la tot ce se întâmplă în jurul nostru, consider că am în continuare această datorie, să vin să ofer posibilitatea cetăţenilor români să aleagă între toţi ceilalți şi unul care o viaţă întreagă nu a făcut altceva decât să îşi dedice toată activitatea, toată viaţa în slujirii ţării", a spus Nicolae Ciucă, liderul PNL. 

În continuare, el a explicat care ar fi elementul care ar putea înclina balanţa la alegerile prezidențiale 2024

„În primul rând oamenii vor alege după cum simt foarte bine şi dincolo de ecranul televizorului, sau vocea auzită la radio, sau ce livrăm noi pe reţelele sociale, văd ochii şi sufletul omului. Acolo va fi diferența. Pentru că fiecare dintre noi am intrat în această competiție după o carieră profesională, după ce am stat de vorbă foarte serios cu mine să fac acest pas. Nu a fost deloc ușor. Am fost un om tehnic, un militar care nu a făcut altceva decât să-mi urmez rigorile şi tot ce a ţinut de cariera militară", a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciucă, despre intrarea în politică: „Nu am fost pregătit pentru aşa ceva. Sunt om al faptelor, nu al vorbelor" 

În acest context, Ciucă a explicat şi cu ce provocări s-a confruntat din momentul în care a ales să intre în politică. El a subliniat că, în ciuda faptului că nu este un om care să convingă prin vorbe are însă dovada că este un om al faptelor. 

„Intrarea în politică a fost o chestiune pe care am făcut-o cu mare greutate. Pentru că nu am fost regătit pentru aşa ceva. Nu am fost un om care să vorbesc, nu am verbul la mine pentru a putea să transmit mesaje, ca să pot să conving oamenii din vorbe. Am făcut, în schimb, altceva. Am convins prin fapte. Eu am fost un om care am fost învățat să fac, nu să vorbesc. Am o chestiune legată de convingere personala legată de faptul că am văzut mulţi care vorbesc, meșteri ai vorbelor şi mai puţin meșteri ai faptelor. Eu cred că, în momentul de faţă, România, la oportunitățile pe care le are, trebuie să aleagă pentru cel care într-adevăr se angajează şi se dedică întru totul faptelor", a mai spus Nicolae Ciucă, în interviul pentru Antena 3 CNN. 

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close