Antena 3 CNN Externe Întâlnire tensionată, vineri, între Trump și Zelenski după cei doi s-au criticat reciproc în ultimele săptămâni

Întâlnire tensionată, vineri, între Trump și Zelenski după cei doi s-au criticat reciproc în ultimele săptămâni

de Adrian Dumitru    |   

Donald Trump, fost președinte și actual candidat republican la președinția SUA, a anunţat că se va întâlni, vineri dimineaţă, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. E vorba de o întâlnire posibil tensionată, în contextul în care republicanii și Trump l-au acuzat pe liderul de la Kiev că „își dorește ca democrații să câștige alegerile”, iar fostul președinte SUA a avut poziții pro-Putin de mai multe ori în trecut.

„După cum ştiţi, Zelenski a cerut să ne întâlnim. Mă voi întâlni cu el mâine dimineaţă în jurul orei 09:45 la Trump Tower”, la New York, a declarat el Donald Trump în fața reporterilor. Întâlnirea dintre cei doi lideri politici a făcut obiectul multor speculaţii în cursul săptămânii.

Potrivit presei americane, Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei New Yorker - în care liderul ucrainean a afirmat că Donald Trump „nu ştie de fapt cum să oprească acest război”.

Candidatul republican a pretins de mai mult ori că va rezolva problema războiului dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore”, fără a explica vreodată în ce mod.

În ultimele luni, Trump s-a arătat extrem de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a susţine Ucraina în lupta sa de apărare cu Rusia și regimul ei criminal, îndemnând Europa „să se mişte”.

Preşedintele ucrainean s-a aflat, joi, la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele Joe Biden şi cu vicepreşedinta Kamala Harris, contracandidata lui Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile