Antena 3 CNN Externe Trump îl atacă pe Zelenski: Dăm miliarde de dolari unui om care refuză să ajungă la o înțelegere cu Rusia

Trump îl atacă pe Zelenski: Dăm miliarde de dolari unui om care refuză să ajungă la o înțelegere cu Rusia

Donald Trump vorbe?te la microfon
Trump se laudă constant că el ar putea să oprească „imediat” războiul din Ucraina. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    26 Sep 2024   •   09:17

Donald Trump l-a criticat dur, miercuri, pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pe preşedintele ucrainean că „refuză să facă o înţelegere” cu Rusia.

„Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere, Zelenski”, a susținut candidatul republican la preşedinţia SUA în cadrul unui miting de campanie.

„De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă”, a glumit fostul preşedinte în Carolina de Nord.

O posibilă întâlnire între Donald Trump, care este foarte critic faţă de sumele plătite de SUA pentru Ucraina, şi liderul ucrainean a fost propusă la Adunarea Generală a ONU. Cu toate acestea, potrivit presei americane, această întâlnire riscă să fie anulată.

Presa susţine că Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei The New Yorker - în care liderul ucrainean a afirmat că republicanul „nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război”.

Trump a afirmat, la începutul lunii septembrie, că are un „plan precis” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că nu îl va dezvălui pentru a menţine efectul de „surpriză”.

„Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, mă voi asigura că se va încheia un acord, garantat”, a declarat candidatul republican la Casa Albă. Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore” - fără să explice vreodată cum.

În ultimele luni, el a fost deosebit de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de SUA pentru a sprijini Ucraina în războiul pe care Rusia îl poartă împotriva sa cu intenția de a o distruge, făcând apel la Europa „să se mişte”.

Preşedintele ucrainean se va afla, joi, la Washington pentru a se întâlni cu Joe Biden la Casa Albă. Volodimir Zelenski se va deplasa, de asemenea, la Capitoliu, pentru întâlniri cu o serie de aleși americani de rang înalt, în special din Senat.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close