Antena 3 CNN Externe Zelenski le-a prezentat lui Joe Biden și Kamalei Harris „Planul Victoriei” Ucrainei: „Rusia nu va învinge”

Zelenski le-a prezentat lui Joe Biden și Kamalei Harris „Planul Victoriei” Ucrainei: „Rusia nu va învinge”

volodimir zelenski joe biden sua getty
Joe Biden i-a mulțumit lui Volodimir Zelenski pentru că i-a împărtășit planul său de victorie. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Sep 2024   •   00:16

Joe Biden și Volodimir Zelenski au discutat în cadrul unei întâlniri în Biroul Oval pentru a consolida „Planul Victoriei” în Ucraina prezentat de președintele ucrainean, notează The Guardian. Înaintea întâlnirii, Zelenski i-a mulțumit președintelui american pentru sprijinul său, declarând: „Determinarea dvs. este incredibil de importantă pentru ca noi să învingem”.

Joe Biden i-a mulțumit lui Volodimir Zelenski pentru că i-a împărtășit planul său de victorie, potrivit declarațiilor.

Pe lângă faptul că a vorbit despre finanțarea militară și securitatea pe termen lung a Ucrainei, Biden a spus: „Suntem alături de Ucraina acum și în viitor... Permiteți-mi să fiu clar. Rusia nu va învinge în război”.

„Dle președinte, vă mulțumesc pentru sprijinul ferm acordat deciziei [de a ne ajuta] să protejăm Ucraina. Ucraina este casa noastră. Apreciem profund faptul că Ucraina și America au fost alături din primul moment...

Determinarea dvs. este incredibil de importantă pentru ca noi să învingem... Trebuie să restabilim viața normală și apreciem foarte mult conducerea dvs. Avem, de asemenea, 26 de acorduri bilaterale de securitate cu parteneri pe baza declarației de securitate a G7. Avem un acord de securitate puternic cu Statele Unite, pentru care suntem recunoscători și pe care îl vom pune pe deplin în aplicare.

Și este foarte important că împărtășim aceeași viziune pentru viitorul securității Ucrainei în UE și NATO, iar Ucraina face un număr fără precedent de reforme pe această cale. Astăzi avem un nou pachet de sprijin... Acesta va fi un mare ajutor.

Am abordat astăzi cu președintele Biden planul de victorie. Ne pregătim să discutăm detaliile pentru a consolida planul, pentru a ne coordona pozițiile... Vă mulțumesc pentru acest sprijin bipartizan neclintit și întregului popor american. Împreună, trebuie să câștigăm, vom câștiga”, a declarat Volodimir Zelenski înainte să intre la discuții cu ușile închise împreună cu Joe Biden.

Într-o postare pe Twitter/X, Volodimir Zelenski a detaliat întâlnirea sa de joi cu Camera Reprezentanților, în timpul căreia și-a prezentat planul de victorie.

Președintele ucrainean a scris: „Ne aflăm într-un moment critic în acest război. Avem nevoie de o presiune foarte puternică și de poziții ferme pentru Ucraina”, adăugând: „Am discutat, de asemenea, situația de pe câmpul de luptă, protecția rețelei noastre energetice și pregătirea țării noastre pentru iarna care urmează”.

Volodimir Zelenski și Kamala Harris au făcut o apariție împreună după întâlnire.

Harris a subliniat: „Nimic despre sfârșitul acestui război nu poate fi decis fără Ucraina”.

De asemenea, ea a făcut referire, fără a-l menționa explicit, la Donald Trump, care a declarat că Ucraina ar fi trebuit să facă concesii președintelui rus Vladimir Putin înainte de atacul Rusiei:

„Există unii în țara mea care, în schimb, ar forța Ucraina să renunțe la mari părți din teritoriul său suveran”, a spus ea. „Aceste propuneri sunt aceleași cu cele ale lui Putin. Să fim clari. Ele nu sunt propuneri pentru pace. În schimb, sunt propuneri de capitulare”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close