Antena 3 CNN Externe Scandal uriaș la Washington din cauza vizitei lui Zelenski. Republicanii îi cer liderului ucrainean să-și demită ambasadoarea în SUA

Scandal uriaș la Washington din cauza vizitei lui Zelenski. Republicanii îi cer liderului ucrainean să-și demită ambasadoarea în SUA

Mike Johnson
Mike Johnson a spus că „relațiile SUA-Ucraina sunt puse inutil la încercare”. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    26 Sep 2024   •   08:10

Președintele republican al Camerei Reprezentanților s-a arătat extrem de iritat de vizita președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski la o fabrică de armament din Pennsylvania, la începutul săptămânii, pentru că liderul ucrainean a fost acompaniat doar de politicieni democrați. Mike Johnson i-a spus lui Zelenski că ar trebui să o demită „imediat” pe ambasadoarea ucraineană la Washington, Oksana Markarova, relatează Politico.

„Sprijinul pentru oprirea războiului Rusiei în Ucraina continuă să fie bipartizan, dar relația noastră este pus la încercare inutil și afectată atunci când candidații republicani sunt țintiți de presă și de oficiali din interiorul guvernului dumneavoastră”, i-a scris Johnson într-o scrisoare președintelui ucrainean, miercuri.

Johnson a mai criticat și că vizita de la Scranton a lui Zelenski nu a inclus, voit, niciun oficial republican. Liderul Camerei a mai spus și că un astfel de eveniment „nu mai poate fi repetat”.

Zelenski a refuzat să comenteze cu privire la această scrisoare. Afirmațiile lui Johnson reprezintă cea mai recentă manifestare a supărării republicane față de vizita lui Zelenski, care a provocat furie printre membrii partidului lui Trump.

James Comer, republicanul care conduce comisia de supraveghere a Camerei a pornit propria investigație față de vizita lui Zelenski, în timp ce doi senatori republicani l-au îndemnat pe Zelenski să „stea departe de politica internă a SUA”.

Joi, președintele ucrainean urmează să se întâlnească cu liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, cu liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, cu liderul democraților de la Cameră, Hakeem Jeffries și cu mai mulți alți reprezentanți.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close