Antena 3 CNN Sport JO 2024 David Popovici are un mesaj pentru politicieni: „Trebuie să investim în sport. Avem un campion olimpic din an în paște”

David Popovici are un mesaj pentru politicieni: „Trebuie să investim în sport. Avem un campion olimpic din an în paște”

david popovici la jocurile olimpice de la paris
David Popovici a câştigat o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    01 Aug 2024   •   08:26

David Popovici a câştigat o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. El a luat bronzul în proba de 100 de metri liber, după ce a încheiat cursa în 47 de secunde şi 49 de sutimi, la diferenţă de numai o sutime faţă de locul al doilea. Este cea de-a doua medalie olimpică din palmaresul lui. David Popovici a luat aurul, la proba de 200 de metri liber, devenid singurul sportiv din istoria nataţiei masculine româneşti care a reuşit o astfel de performanţă. La sfârşitul cursei, într-un interviu în exclusvitate pentru TVR Sport, sportivul nostru a oferit un discurs-manifest prin care trage un semnal de alarmă autorităţilor cu privire la lipsa de investiţii în infrastructura sportivă. 

„Sper să fac o diferență oricât de greu ar fi în sportul românesc, pentru că e cel mai bun ambasador al țării, chiar dacă la noi merge un pic mai greu. Trebuie să se facă presiuni, să se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva să ne punem pe treabă, că avem campioni olimpici din an în paște în ultima vreme. Pentru România educată, sănătoasă trebuie să investim mai mult în sport. E mesaj pentru toți politicienii să vorbească despre asta, dar mesajul se blochează pe undeva”, a explicat David Popovici.

Dorinţa de a duce tricolorul pe podium este scumpă în România. Statul pare să intervină abia după ce sportivii aduc aurul acasă, însă doar cu felicitări, nu şi cu un ajutor. Fenomenul „David Popovici” pare să schimbe peisajul sportului românesc. Tot mai mulţi copii îşi doresc să devină campioni la înot. Visul lor pare departe de a deveni realitate, pentru că mulţi nu au unde să se antreneze.

Promisiuni şi proiecte există, însă multe dintre ele sunt puse pe pauză. Cei care au, totuşi, acces la un bazin olimpic suportă cheltuieli enorme.

 

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close