Antena 3 CNN Politică Teodorescu, despre scandalul în care este implicat Mircea Geoană „Dacă pierde electorat de dreapta, ceilalți câştigă"

Teodorescu, despre scandalul în care este implicat Mircea Geoană „Dacă pierde electorat de dreapta, ceilalți câştigă"

mircea geoana, candidat alegeri prezidentiale 2024
Mircea Geoană, candidat alegeri prezidențiale 2024. Sursă foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Oct 2024   •   21:56

Bogdan Teodorescu, analist politic, a explicat, la Antena 3 CNN, impactul din campaniile electorale pe care îl are scandalul în care este implicat Mircea Geoană, candidatul independent la alegerile prezidențiale 2024.

Întrebat despre cum a gestionat Mircea Geoană scandalul referitor la legătura lui Rareș Mănescu, un fost coordonator al campaniei sale electorale, cu un propagandist rus, şi ce efect va avea asupra campaniei sale electrorale, Bogdan Teodorescu, analist politic a spus: 

„În primul rând, vreau să vă spun că nu cred că asistăm la un glonte de argint. Este acel concept pe care îl folosim în marketing politic, o lovitură de imagine care nimicește adversarul împotriva căruia este lansată lovitura. Nu cred că suntem în spațiul ăsta, deocamdată, vom vedea.

Domnul Geoană a trecut prin experiența unui glonte de argint în 2009, l-a avut în mână, în contextul luptei împotriva lui Băsescu. Ne referim la celebra lovitură făcută de Băsescu la meeting-ul din 2004, și după aia l-a încasat tot cu celebra vizită la Vântu, care, într-adevăr, în acel moment a dus la confruntări față în faţă cu Băsescu, la pierderea alegerilor.

Deci abia a atunci am avut un glonte de argint. În momentul de față nu pot spune că se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să ne uităm la vreo două sau trei aspecte ale spațiului public românesc.

Dacă este să ne uităm la partea esențială este că domnul Geoană, domnul Ciucă, doamna Lasconi sunt pe partea dreaptă și pe partea suveranistă, domnul Simion, se bat pentru un loc în turul doi, considerând, în principiu, că domnul Ciolacu l-a ocupat pe celălalt", a spus Bogdan Teodorescu, la Antena 3 CNN.

Teodorescu: „Geoană este mai proaspăt în câmpul atacaților"

În continuare el a explicat, cum ceilalti candidaţi la alegerile prezidenţiale au deja experienţă în aceste situaţii, mai ales că fiecare la rândul lui a mai fost implicat într-un scandal public. 

„Ciolacu a încasat nişte acţiuni, dar nu le-a încasat acum, le-a încasat în timp. Povestea cu Bacalaureatul, poveștile mai vechi cu diverse lume evocate, legate de anumite afaceri, toate aceste lucruri fac parte dintr-o campanie lungă.

Noi nu avem o campanie scurtă. Domnul Ciucă a fost victima unei campanii de un an de zile. Noi o vedem acum că a izbucnit în vară, cu prețul cărții. Dar domnul Ciucă a fost atacat multă perioadă. Ele s-au reluat.

Domnul Geoană este mai proaspăt în câmpul atacaților. Dar în momentul de față miza pe care o joacă este câștigătorul dreptei. Noi vom avea o finală mică înaintea unei finale mari. Finala mică este Lasconi, Ciucă sau Geoană versus Simion, care are traseul electoratului lui și treaba lui.

Şi grija celor trei candidați ai dreptei pe care trebuie să o aibă este nu numai să câștige față de ceilalți doi, dar să câștige cu scor suficient de mare să-l depășească pe Simion pentru a intra în turul doi

Dacă aţi remarcat, grosul atacurilor pe care le-a primit Geoană în această campanie pornită vin din partea dreaptă, jurnaliștii în zona respectivă, oamenii apropiați de acele medii. După aceea, ceilalți au preluat.

Deci este atacată concurența de dreaptă a electoratului lui Geoană. Știm foarte bine că el combină mai mult electorate. Unul important ține de dreapta. Dacă el pierde electorat de dreapta, ceilalți câştigă. Deci noi avem, de fapt, o de-a face cu o bătaie în interiorul dreptului, în cazul de faţă", a spus Bogdan Teodorescu, analist politic la Antena 3 CNN. 

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close