Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu e supărat pe Ciucă, după declarațiile despre Vălean: „E o mizerie. Ce caută în discuție? Nu mi se pare corect”

Crin Antonescu e supărat pe Ciucă, după declarațiile despre Vălean: „E o mizerie. Ce caută în discuție? Nu mi se pare corect”

nicolae ciuca si crin antonescu
Crin Antonescu i-a răspuns lui Nicolae Ciucă. FOTO: Colaj Facebook/ Crin Antonescu/ Nicolae Ionel Ciucă
de B.C.    |    25 Aug 2024   •   23:07

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat duminică seară, la Antena 3 CNN, că nu a vorbit niciodată cu Nicolae Ciucă, așa cum a afirmat actualul președinte al liberalilor. În ceea ce privește atacurile dintre cei doi din ultima perioadă, Antonescu a adăugat că „niște oameni l-au învățat să spună ceva, care este fals și imoral”, referindu-se la declarațiile lui Ciucă despre soția sa, Adina Vălean.

„Cu ostașii nu polemizezi, faci război. Eu nu vreau să fac război și cu acest ostaș nici atât. Domnul general, președintele Ciucă, spune că mai bine vorbeam noi, cum am făcut-o de atâtea ori. Fals, noi n-am vorbit niciodată. Noi ne-am văzut când s-au împlinit 140 de ani de la fondarea PNL, a fost singura noastră discuție. Ori nu ții minte cu cine ai vorbit, ori minți, ori te sfătuiesc niște ciubucari incompetenți. Nu cred că minte, ostașii nu mint. Cred că e varianta în care niște oameni l-au învățat să spună ceva, care este și fals și cumva imoral”, a declarat Antonescu.

Întrebat despre aluzia făcută de Nicolae Ciucă la funcția soției sale, Adina Vălean, el a spus „că este foarte supărat, pentru că e o mizerie”.

„Sunt foarte supărat. E o mizerie pe care Ciucă o preia cu un soi de iresponsabilitate care nu e bună pentru un viitor președinte. Că am fost eu votat de PNL sau de alți oameni e un lucru foarte simplu și nu cred că-s dator lui Ciucă. M-au votat pentru că au crezut în mine, nu pe chitanță. Ce caută doamna Vălean în această discuție? Vrea să spună Ciucă că doamna Vălean nu trebuia să fie pe listă, nu se califică? Problema lui Ciucă și a PNL-ului e să evalueze dacă a fost un comisar bun sau nu. Alții au evaluat, se cunosc evaluările. Nu a candidat la altă funcție, iar faptul că spune acum că și doamna Vălean a fost votată, păi, sigur, că au pus-o pe listă, nu eu. Să-i ceară să renunțe la mandat că soțul vorbește urât. Nu mi se pare corect să fie adusă în discuție”, a mai spus fostul președinte al PNL, la Antena 3 CNN.

Ciucă: „Când el și Vălean au candidat pentru o funcție noi i-am votat” 

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a mulțumit lui Crin Antonescu „pentru recomandări și observații”, asta după ce fostul lider a criticat partidul, spunând că riscă să dispară. Ciucă a adăugat că i-ar fi plăcut „să aibă o discuție amândoi” și a explicat că toți membrii PNL sunt oameni de bun simț, care i-au votat pe Antonescu și soția sa, Adina Vălean, de fiecare dată când au candidat pentru o anumită funcție.

„Îi mulțumesc domnului Crin Antonescu și pentru recomandări și pentru observații și pentru critici. Mi-ar fi plăcut să avem discuția asta între noi doi, cum am mai avut și până acum. Constat că e o schimbare de opinie din iunie până în august. Mi-a plăcut foarte mult că a zis că sunt un om de bun simț. Nu sunt doar eu un om de bun simț, toți membrii PNL sunt oameni de bun simț, care, de fiecare dată când domnia sa a candidat, la fel și doamna Adina Vălean, pentru o anumită funcție, PNL i-a votat”, a declarat Nicolae Ciucă.

„PNL urmează soarta PNȚCD sau se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a progeniturii domnului Iohannis”

Crin Antonescu, a declarat în urmă cu câteva zile că partidul liberalilor riscă să dispară, ținând cont că alte partide care s-au aliniat în spatele unui şef de stat, precum PNŢCD şi PDL, au dispărut atunci când liderii care le controlau şi-au încheiat mandatele.

„Trebuie să se hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterităţii, progeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puţine şanse şi aşa să fie dusă la bun sfârşit, sau îşi caută şi îşi afirmă identitatea post-prezidenţială”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close