Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: PNL urmează soarta PNȚCD sau se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a progeniturii domnului Iohannis

Crin Antonescu: PNL urmează soarta PNȚCD sau se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a progeniturii domnului Iohannis

klaus iohannis nicolae ciuca hepta
Crin Antonescu a atenţionat că „sunt orele înaintate” în politică | Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Aug 2024   •   21:54

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seară că partidul liberalilor riscă să dispară, ținând cont că alte partide care s-au aliniat în spatele unui şef de stat, precum PNŢCD şi PDL, au dispărut atunci când liderii care le controlau şi-au încheiat mandatele. „Trebuie să se hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterităţii, progeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puţine şanse şi aşa să fie dusă la bun sfârşit, sau îşi caută şi îşi afirmă identitatea post-prezidenţială”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

„Apropo de PNŢCD (soarta Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat, care nu a mai reuşit să intre în Parlament - n.r.). Ar trebui ca PNL să se hotărască, la capătul a 10 ani (...) Astăzi, Partidul Naţional Liberal trebuie să se hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterităţii, progeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puţine şanse şi aşa să fie dusă la bun sfârşit, sau îşi caută şi îşi afirmă identitatea post-prezidenţială”, a spus Crin Antonescu.

Acesta amintește istoria partidelor precum PNȚCD sau PDL, care au dispărut după ce liderii care le controlau și-au încheiat mandatele.

„O mică incursiune în istorie ne arată că PNŢCD, principal susţinător al preşedintelui (Emil – n.r.) Constantinescu, după un singur mandat al preşedintelui Constantinescu a dispărut. Partidul Democrat Liberal, un partid puternic, după 10 ani, după 10 ani, după două mandate ale lui Traian Băsescu, a dispărut. Eu nu spun că istoria se repetă automat. Se repetă uneori. Dar ea conţine lecţii şi astea sunt nişte întrebări pe care Partidul Naţional Liberal trebuie să şi le pună”, a declarat Crin Antonescu, miercuri, la Digi24. 

Fostul lider al PNL a atenţionat că „sunt orele înaintate” în politică.

„Situaţia mi se pare la limită. Am avut acest sentiment la alegerile europarlamentare, când PNL a reuşit, din punct de vedere tactic, un singur lucru: să-şi mascheze scorul politic prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, listă comună cu PSD-ul... Bun! Dar într-o campanie de o lună de zile nu ne-a spus absolut nimic de conţinut despre ceea ce urmează să facă sau să nu facă în Parlamentul European. (...) E la limită situaţia în acest moment, pentru că atunci s-a mascat un scor”, a mai spus Crin Antonescu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close