Antena 3 CNN Politică Ciucă îi bate obrazul lui Crin Antonescu, după ce a criticat PNL: „Când el și Vălean au candidat pentru o funcție noi i-am votat”

Ciucă îi bate obrazul lui Crin Antonescu, după ce a criticat PNL: „Când el și Vălean au candidat pentru o funcție noi i-am votat”

nicolae ciuca si crin antonescu
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a mulțumit lui Crin Antonescu „pentru recomandări și observații”. FOTO: Colaj Hepta/ Inquam Photos/ George Călin
de B.C.    |    22 Aug 2024   •   21:15

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a mulțumit lui Crin Antonescu „pentru recomandări și observații”, asta după ce fostul lider a criticat partidul, spunând că riscă să dispară. Ciucă a adăugat că i-ar fi plăcut „să aibă o discuție amândoi” și a explicat că toți membrii PNL sunt oameni de bun simț, care i-au votat pe Antonescu și soția sa, Adina Vălean, de fiecare dată când au candidat pentru o anumită funcție.

„Îi mulțumesc domnului Crin Antonescu și pentru recomandări și pentru observații și pentru critici. Mi-ar fi plăcut să avem discuția asta între noi doi, cum am mai avut și până acum. Constat că e o schimbare de opinie din iunie până în august. Mi-a plăcut foarte mult că a zis că sunt un om de bun simț. Nu sunt doar eu un om de bun simț, toți membrii PNL sunt oameni de bun simț, care, de fiecare dată când domnia sa a candidat, la fel și doamna Adina Vălean, pentru o anumită funcție, PNL i-a votat”, a declarat Nicolae Ciucă.

„PNL urmează soarta PNȚCD sau se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a progeniturii domnului Iohannis”

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat în urmă cu câteva zile că partidul liberalilor riscă să dispară, ținând cont că alte partide care s-au aliniat în spatele unui şef de stat, precum PNŢCD şi PDL, au dispărut atunci când liderii care le controlau şi-au încheiat mandatele. „Trebuie să se hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterităţii, progeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puţine şanse şi aşa să fie dusă la bun sfârşit, sau îşi caută şi îşi afirmă identitatea post-prezidenţială”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

„Apropo de PNŢCD (soarta Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat, care nu a mai reuşit să intre în Parlament - n.r.). Ar trebui ca PNL să se hotărască, la capătul a 10 ani (...) Astăzi, Partidul Naţional Liberal trebuie să se hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterităţii, progeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puţine şanse şi aşa să fie dusă la bun sfârşit, sau îşi caută şi îşi afirmă identitatea post-prezidenţială”, a spus Crin Antonescu.

Acesta amintește istoria partidelor precum PNȚCD sau PDL, care au dispărut după ce liderii care le controlau și-au încheiat mandatele.

„O mică incursiune în istorie ne arată că PNŢCD, principal susţinător al preşedintelui (Emil – n.r.) Constantinescu, după un singur mandat al preşedintelui Constantinescu a dispărut. Partidul Democrat Liberal, un partid puternic, după 10 ani, după 10 ani, după două mandate ale lui Traian Băsescu, a dispărut. Eu nu spun că istoria se repetă automat. Se repetă uneori. Dar ea conţine lecţii şi astea sunt nişte întrebări pe care Partidul Naţional Liberal trebuie să şi le pună”, a declarat Crin Antonescu, miercuri, la Digi24. 

Fostul lider al PNL a atenţionat că „sunt orele înaintate” în politică.

„Situaţia mi se pare la limită. Am avut acest sentiment la alegerile europarlamentare, când PNL a reuşit, din punct de vedere tactic, un singur lucru: să-şi mascheze scorul politic prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, listă comună cu PSD-ul... Bun! Dar într-o campanie de o lună de zile nu ne-a spus absolut nimic de conţinut despre ceea ce urmează să facă sau să nu facă în Parlamentul European. (...) E la limită situaţia în acest moment, pentru că atunci s-a mascat un scor”, a mai spus Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Nicolae Ciucă PNL
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close