Antena 3 CNN Externe Ruşii au arestat 18 soldaţi nord-coreeni care au dezertat de pe frontul din Ucraina

Ruşii au arestat 18 soldaţi nord-coreeni care au dezertat de pe frontul din Ucraina

Soldaţi nord-coreeni şi Kim în jurul unei turele de tanc.
Soldaţi nord-coreeni şi Kim Jong-un. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    21 Oct 2024   •   15:58

Autorităţile ruse au arest 18 soldaţi nord-coreeni care au fugit de la post pe frontul din Ucraina, în regiunea Kursk, a declarat o sursă din domeniul informaţiilor militare, pentru Kyiv Independent.

Coreea de Nord, aliată a Rusiei, desfăşoară în jur de 11.000 de soldaţi pentru a sprijini Rusia în războiul său contra Ucrainei. Unii dintre ei deja au ajuns şi luptă în războiul lui Putin, conform informaţiilor de până acum şi imaginilor publicate pe reţelele sociale.

Militarii nord-coreeni au produs şi primul incident pe frontul din Ucraina după ce 18 dintre ei şi-au abandonat postul în regiunile ruseşti din apropiere de graniţa ucraineană.

Conform informaţiilor publicate de Kyiv Independent, în jur de 40 de militari nord-coreeni au ajuns în Rusia pentru antrenamente cu soldaţi ruşi – după încheierea acestora, 18 nord-coreeni au fost lăsaţi la post într-o pădure din Kursk fără hrană sau instrucţiuni.

După mai multe zile în care nu li s-a dat nicio informaţie, nord-coreenii şi-au abandonat poziţiile şi au fost găsiţi după două zile la aproximativ 40 de kilometri depărtare de locul iniţial.

Coreea de Sud a confirmat, luni, transferul de soldaţi nord-coreeni în Rusia şi Ucraina şi a calificat situaţia drept „o gravă ameninţare de securitate”. Ministerul de Externe al Coreei de Sud l-a convocat, luni, pe ambasadorul Rusiei la Seul în semn de protest faţă de trimiterea de trupe nord-coreene în Rusia pentru a fi desfăşurate în Ucraina şi a promis un răspuns internaţional comun.

Rusia şi Coreea de Nord şi-au aprofundat cooperarea tot mai mult pe parcursul războiului din Ucraina, iar regimul de la Kremlin primeşte în mod regulat livrări mari de armament din partea celui de la Phenian.

×
Parteneri
x close