Antena 3 CNN Externe Imagini cu soldații lui Kim Jong-un care se pregătesc în Rusia să fie duși să lupte pe frontul din Ucraina

Imagini cu soldații lui Kim Jong-un care se pregătesc în Rusia să fie duși să lupte pe frontul din Ucraina

Soldati in uniforma adunati intr-o camera
Foto: Captură video/Twitter/Nexta
de Adrian Dumitru    |    18 Oct 2024   •   23:17

Noi imagini publicate pe rețelele sociale arată soldați nord-coreeni trimiși de regimul Kim în Rusia pentru a fi desfășurați să lupte în Ucraina. Conform Nexta, imaginile video publicate sunt „nu mai vechi de 72 de ore” și au fost surprinse la o bază de antrenament din satul Sergheievka în teritoriul Primorski, în Orientul Îndepărtat și chiar la granița cu Coreea de Nord.

Informațiile și imaginile au fost transmise de Centrul Ucrainean pentru Comunicații Strategice. În imaginile video apar soldați nord-coreeni, vorbin în limba coreeană și așteptându-și rândul pentru a primi echipamente militare.

Informațiile că regimul Kim îl ajută pe Putin nu doar cu armament ci și cu „carne de tun” pentru războiul din Ucraina au apărut de mai multe luni și au fost confirmate în mai multe rânduri de surse anonime occidentale. Recent, un diplomat occidental declara pentru Kyiv Independent că 10.000 de soldați nord-coreeni au fost desfășurați pe frontul din Ucraina.

În condițiile în care cele două dictaturi, Rusia și Coreea de Nord, își consolidează legăturile militare, diplomații occidentali și experții accentuează că această nouă alianță arată că nevoia Kremlinului de resurse e tot mai mare, pe măsură ce războiul din Ucraina se apropie de al treilea an.

 

„E ceva ce ne arată clar decăderea Rusiei, care trebuie să implore, să se împrumute și să cumpere sprijin de la Corea de Nord”, spune fostul atașat militar al Regatului Unit la Moscova, între 2019 și 2022, John Foreman.

NATO nu poate confirma „în acest stadiu” desfăşurarea trupelor nord-coreene în Rusia, a afirmat, vineri, secretarul general al alianţei, Mark Rutte, întrebat cu privire la informaţii în acest sens ale Coreei de Sud.

Coreea de Nord a desfăşurat un prim contingent de 1.500 de soldaţi ai forţelor speciale la Vladivostok, în Orientul Îndepărtat, şi ar urma să trimită alţii în viitorul apropiat, a anunţat, vineri, NIS, serviciul de informații al Coreei de Sud.

„În acest stadiu, poziţia noastră oficială este aceea că noi nu putem confirma informaţiile conform cărora nord-coreeni sunt angajaţi activ ca soldaţi în efortul de război al Rusiei”, a declarat Rutte în timpul unei conferinţe de presă la sediul alianţei. „Însă, desigur, aceasta se poate schimba”, a adăugat el, întrebat cu privire la date ale Serviciul Naţional de Informaţii sud-coreean (NIS).

×
Parteneri
x close