Antena 3 CNN Externe Robert Kennedy Jr. ar fi tăiat capul unei balene cu drujba, l-a legat de mașină și l-a dus acasă

Robert Kennedy Jr. ar fi tăiat capul unei balene cu drujba, l-a legat de mașină și l-a dus acasă

balena esuata
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    28 Aug 2024   •   14:32

Politicianul american Robert F. Kennedy Jr. a ajuns în vizorul activiştilor de mediu pentru o investigaţie faţă de faptul că, în trecut, ar fi tăiat capul unei balene eşuate cu o drujbă şi apoi l-a luat şi pus pe maşină pentru a-l transporta acasă, relatează BBC. Un politician extrem de controversat, cunoscut mai ales pentru poziţiile sale anti-vacciniste şi conspiraţioniste, Kennedy se află în mijlocul unui nou scandal.

O organizaţie care susţine candidatura la preşedinţie a Kamalei Harris a transmis informaţia despre presupusa faptă a lui RFK şi despre cum aceasta ar fi încălcat legea.  Kennedy nu a comentat incidentul, însă el a fost detaliat de fiica sa într-un interviu de acum 12 ani.

Solicitarea de investigare a faptei vine după ce RFK Jr., un politician fost democrat, şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială şi susţinerea pentru Donald Trump. Kennedy a mai făcut afirmaţii extrem de controversate, precum cea că a aruncat cadavrul unui urs în Central Park din New York.

În schimbul susţinerii sale, Kennedy a primit de la Trump un loc în echipa sa de tranziţie, în ipoteza în care fostul preşedinte ar reuşi să câştige alegerile şi să obţină un nou mandat neconsecutiv la Casa Albă.

Incidentul cu balena datează din 1994 şi a fost povestit de Kathleen Kennedy într-un interviu din 2012.

RFK Jr., despre care se spune că îi place să studieze schelete şi cranii de animale, ar fi auzit că o balenă a eşuat în Hyannis Port, în statul Massachussetts.

A mers pe plajă pentru a-i tăia capul cu o drujbă, după care a legat-o de tavanul maşinii cu sfori şi a dus-o la casa familiei din New York.

De fiecare dată când acceleram pe autostradă, zeamă din balenă se scurgea pe parbrizul şi pe geamurile maşinii şi mirosea absolut groaznic”, povestea Kathleen Kennedy în 2012.

Cu toţii aveam pungi de plastic pe cap cu tăieturi în zona gurii, iar ceilalţi şoferi de pe autostradă ne arătau semne obscene, dar pentru noi asta era o zi obşnuită”, adăuga ea.

Solicitarea pentru investigaţie a fost făcută de Centrul pentru Acţiune faţă de Diversitatea Biologică, care şi-a anunţat susţinerea publică pentru candidata democrată la preşedinţie. Organizaţia a trimis o scrisoare pentru a prezenta cazul oficialilor din domeniul protecţiei animalelor de la Administraţia Naţională pentru Atmosferă şi Oceane (NOAA).

Conform scrisorii, Kennedy ar fi încălcat mai multe legi federale prin colectarea din părţi de corp de animal şi transportarea lor trecând peste graniţele statelor.

Nu e prima oară când Kennedy intră în atenţia publică pentru astfel de incidente – la începutul lunii, el a fost filmat vorbind cu actriţa Roseanne Barr şi povestind cum în 2014, după ce a găsit cadavrul unui pui de urs lovit de maşină, l-a dus acasă cu intenţia de a-i lua carnea.

Ulterior, însă, spune el, i s-a părut mai amuzant să-l arunce în Central Park din oraşul New York, pentru a face să pară că un biciclist a ucis animalul.

×
Subiecte în articol: Robert F Kennedy SUA urs balena animale New York
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close