Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Robert F. Kennedy recunoaște că a aruncat un pui de urs mort în Central Park din New York: „Tuturor ni s-a părut o idee grozavă”

Robert F. Kennedy recunoaște că a aruncat un pui de urs mort în Central Park din New York: „Tuturor ni s-a părut o idee grozavă”

robert f kennedy aruncat urs mort central park new york x
Robert F. Kennedy a făcut să pară că a fost un accident de bicicletă | Sursă foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    06 Aug 2024   •   11:07

Robert F. Kennedy, candidat independent la alegerile prezidențiale din SUA și nepotul fostului președinte John F. Kennedy, a mărturisit luni că a aruncat cadavrul unui pui de urs în renumitul Central Park din New York. Incidentul a avut loc în 2014, potrivit BBC.

Candidatura independentă la Casa Albă a lui Robert F. Kennedy Jr. a fost susținută de haosul din Partidul Democrat și nemulțumirea față de doi candidați cunoscuți. Totuși, titlurile bizare din presă, un nou adversar și fondurile limitate l-au lăsat într-o situație dificilă.

Recenta mărturisire a lui Kennedy, în vârstă de 70 de ani, despre aruncarea unui urs mort în Central Park este doar ultima întorsătură ciudată a unei campanii care deja înregistra scăderi în sondaje.

Robert F. Kennedy pare hotărât să testeze teoria că nu există publicitate negativă.

Pentru a anticipa un profil amplu publicat luni în revista New Yorker, el a lansat un videoclip în care discută despre un accident implicând un pui de urs în urmă cu un deceniu – și seria improbabilă de evenimente care au urmat.

În videoclip, Robert F. Kennedy vorbește cu actrița și comediana Roseanne Barr în timp ce mănâncă niște coaste de vită la pachet. El descrie cum a văzut o mașină lovind și ucigând un pui de urs în timp ce era la vânătoare.

A spus că inițial a vrut să ia animalul mort acasă și să-l jupoaie. După ce programul său s-a schimbat, a decis să arunce cadavrul în Central Park din New York City – împreună cu o bicicletă veche, pentru a face să pară un accident de ciclism.

Când cineva a descoperit ursul și bicicleta a doua zi, a devenit un subiect de primă pagină în tabloidele din New York City și în programele de știri de televiziune.

„Aveam o bicicletă veche în portbagaj, pe care urma să o arunc. Așa că m-am gândit: hai să ducem ursul în Central Park și să facem să pară că a fost lovit de o bicicletă. Tuturor ni s-a părut o idee grozavă. Așa că am făcut întocmai. Ne-am găsit că cel care va găsi ursul se va amuza. A doua zi, povestea era peste tot la televizor, pe prima pagină a ziarelor”, a mărturisit Robert F. Kennedy în clipul video publicat pe platforma X.

Incidentul a avut loc când Robert F. Kennedy avea 60 de ani.

Acest tip de comportament este obișnuit pentru domnul Kennedy, notează BBC, ale cărui titluri de știri în timpul campaniei sale au variat de la scandaloase la pur și simplu bizare.

În mai, New York Times a publicat un articol dezvăluind că el le-a spus avocaților implicați în procedurile de divorț din 2012 că suferea de o problemă de memorie legată de un parazit cerebral mort.

La mijlocul lunii iulie, Robert F. Kennedy a trimis un mesaj de scuze unei foste bone de familie după ce revista Vanity Fair a publicat un articol în care aceasta îl acuza de avansuri sexuale nedorite.

„Nu îmi amintesc acest incident, dar îmi cer scuze sincer pentru orice am făcut vreodată care te-a făcut să te simți inconfortabil," a scris el.

În comentarii făcute presei, el a spus că articolul din Vanity Fair conținea mult „gunoi" dar a recunoscut că a avut o „tinerețe foarte, foarte zbuciumată" și că nu a fost „dus la biserică”.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close