Antena 3 CNN Externe Robert Kennedy Jr. anunță că-și retrage candidatura în alegerile prezidențiale și îl va susține pe Donald Trump

Robert Kennedy Jr. anunță că-și retrage candidatura în alegerile prezidențiale și îl va susține pe Donald Trump

RFK Jr. vorbeste la microfon cu un steag al SUA in spate.
Robert Kennedy Jr. anunță că-și suspendă campania prezidențială și îl susține pe republicanul Donald Trump. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    23 Aug 2024   •   22:54

Fostul democrat Robert F. Kennedy Jr., candidat independent la prezidențialele din 5 noiembrie, a anunțat, vineri noapte, că-și suspendă campania și că îl susține pe republicanul Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, relatează BBC.

Kennedy, în vârstă de 70 de ani, membru al Partidului Democrat aproape toată viața și unul dintre moștenitorii familiei Kennedy, a declarat: „În inima mea nu mai cred că am o cale realistă spre victorie în fața unei cenzuri sistematice”.

El a spus că principiile care l-au condus să părăsească Partidul Democrat l-au forțat, acum, să-l susțină pe Donald Trump.

Totuși, RFK Jr. spune că nu-și va retrage numele de pe buletinele de vot din statele de unde a fost acceptat și în care cursa nu va fi afectată de candidatura sa.

Decizia sa de vineri încheie, practic, o campanie condusă și alimentată de perspectivele anti-vacciniste ale lui Kennedy și de o încercare de a fura voturi de la democrați. Inițial, Kennedy a candidat în preliminarele democrate.

Kennedy a mai susținut că insistența lui Trump că poate încheia războiul din Ucraina prin negocieri cu Rusia „e suficientă pentru a justifica sprijinul meu pentru campania lui”.

El a adăugat că sondajele arată că dacă rămâne pe buletinele de vot în statele competitive, „asta ar oferi o victorie democraților”. Kennedy a precizat și că își va scoate numele de pe buletinele de vot în zece state în care prezența lui ar acționa pentru a rupe din sprijinul pentru Donald Trump.

„Dacă locuiți într-un stat albastru (n. red. – statele care votează majoritar cu democrații), mă puteți vota pe mine fără să afectați sau să-l ajutați pe președintele Trump sau pe vicepreședinta Harris. La fel și în statele roșii. Vă încurajez să mă votați, iar dacă suficient de mulți faceți asta, niciun candidat nu va obține 270 de voturi în Colegiul Electoral, asta este foarte posibil”, a concluzionat Kennedy.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close