Antena 3 CNN Externe Macron îi transmite Maiei Sandu că R. Moldova are „tot sprijinul Franței” pentru „împlinirea destinului său european”

Macron îi transmite Maiei Sandu că R. Moldova are „tot sprijinul Franței” pentru „împlinirea destinului său european”

Emmanuel Macron
Preşedintele francez, Emmanuel Macron. Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    22 Oct 2024   •   09:07

Emmanuel Macron a reacţionat, luni, după victoria opţiunii de aderare la Uniunea Europeană la referendumul din Republica Moldova, asigurând această ţară de sprijinul Franţei în „împlinirea destinului său european” şi denunţând „manevrele de dezinformare” în timpul votului.

„Manevrele de dezinformare nu au zdruncinat hotărârea moldovenilor, a căror aspiraţie de a se alătura familiei europene s-a dovedit a fi mai puternică”, a scris preşedintele francez pe Twitter.

„Maia Sandu întruchipează această dorinţă. Moldova poate conta pe sprijinul nostru pentru a-şi împlini destinul european”, a adăugat el, după acest referendum câştigat la limită de tabăra „Da”, condusă de Maia Sandu.

Lidera de la Chişinău a vorbit, luni, cu Rusia în vizor, de un „atac mizerabil” la adresa suveranităţii ţării sale pe parcursul primului tur al alegerilor prezidenţiale şi referendumului privind modificarea Constituţiei, care s-au desfăşurat duminică.

×
Parteneri
x close