Antena 3 CNN Externe Cine este băiatul care a ucis trei fete în sala de dans din Marea Britanie. Judecătorul a decis că oamenii trebuie să știe numele lui

Cine este băiatul care a ucis trei fete în sala de dans din Marea Britanie. Judecătorul a decis că oamenii trebuie să știe numele lui

Poli?i?ti la locul atacului cu cu?itul din Southport
Polițiști la locul atacului cu cuțitul din Southport. Sursă foto: hepta / DPA Images
de Georgiana Marina    |    01 Aug 2024   •   15:47

Autorul atacului cu cuțitul de luni, din Southport, Marea Britanie, este Axel Rudakubana, scrie The Guardian. El va împlini 18 ani miercuri. În atac au fost ucise trei fetițe. Alți opt copii sunt în stare critică.

Axel este acuzat că le-a ucis pe Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de nouă ani, pe Bebe King, în vârstă de șase ani, și pe Elsie Dot Stancombe, în vârstă de șapte ani, cu un cuțit de bucătărie.

Atacul a avut loc luni, într-o sală de dans din Southport, Merseyside. Alți opt copii au suferit răni prin înjunghiere. Cinci dintre ei sunt în stare critică. Încă doi adulți sunt răniți grav.

 

Numele a fost făcut public prin decizia judecătorului Andrew Menary de la instanța din Liverpool, care a susținut că tulburările din anumite părți ale Regatului Unit după atac au fost unul dintre motivele pentru care este în interesul public ca numele său să fie cunoscut. El a adăugat că menținerea anonimatului riscă „să le permită celorlalți care au făcut rău să continue să răspândească fakenews”.

Axel a fost trimis într-un centru de detenție pentru minori.

Inculpatul urmează să împlinească 18 ani miercuri.

În timpul ședinței de judecată care a durat 55 de minute, Axel și-a acoperit fața cu hanoracul, a refuzat să dea declarații din când în când se legăna înainte și înapoi sa dintr-o parte în alta.

Un protest violent a izbucnit miercuri seară în fața Downing Street, unde manifestanții au aruncat cu rachete de semnalizare spre porțile reședinței premierului și s-au ciocnit cu poliția, relatează SkyNews. Protestul a avut loc în contextul situației tensionate din Southpor. Tensiunile au escaladat marți seară după răspândirea unor informații false că suspectul ar fi fost solicitant de azil.

În urma revoltelor de marți seara din Southport, protestul de miercuri seara de la Downing Street a fost organizat de mișcarea radicală de dreapta numită Enough Is Enough (Destul e destul).

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close