Antena 3 CNN Externe Violențe în fața Downing Street: Manifestanții au aruncat rachete de semnalizare în reședința premierului și s-au bătut cu poliția

Violențe în fața Downing Street: Manifestanții au aruncat rachete de semnalizare în reședința premierului și s-au bătut cu poliția

BeFunky-collage (63)
Un protest violent a izbucnit miercuri seară în fața Downing Street | Sursă foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    31 Iul 2024   •   23:39

Un protest violent a izbucnit miercuri seară în fața Downing Street, unde manifestanții au aruncat cu rachete de semnalizare spre porțile reședinței premierului și s-au ciocnit cu poliția, relatează SkyNews. Protestul a avut loc în contextul situației tensionate din Southport, un oraș din Anglia unde 13 persoane, majoritatea copii, au fost înjunghiate de un tânăr de 17 ani. Tensiunile au escaladat marți seară după răspândirea unor informații false că suspectul ar fi fost solicitant de azil.

În urma revoltelor de marți seara din Southport, protestul de miercuri seara de la Downing Street a fost organizat de mișcarea radicală de dreapta numită Enough Is Enough (Destul e destul).

Poliția Metropolitană a impus condiții protestului, cerând manifestanților să rămână într-o anumită zonă și să se disperseze până la ora locală 20.30 (22.30, ora României).

Manifestanții au început să scandeze și să arunce cu conserve și sticle, în timp ce forțele de ordine au sosit echipate cu echipament antirevoltă. Unii protestatari au încercat să dărâme un gard de protecție și s-au încăierat cu poliția antirevoltă. De asemenea, au aruncat cu rachete de semnalizare spre porțile Downing Street.

Câteva sute de protestatari, scandând "Conduceți Britannia", "Salvați-ne copiii" și "Opriți bărcile", au încercat să părăsească trotuarul din fața Downing Street, sfidând restricțiile stricte impuse de Poliția Metropolitană.

Un bărbat a fost fotografiat la pământ, imobilizat de cel puțin cinci polițiști.

Unii protestatari au aruncat rachete de semnalizare spre statuia lui Winston Churchill din Piața Parlamentului, în timp ce alții au strigat injurii la adresa manifestanților pro-ucraineni și a poliției. În cele din urmă, protestatarii au fost reținuți în apropierea Cenotafului.

Poliția a efectuat cel puțin 12 arestări la Whitehall. Pentru a menține controlul asupra mulțimii, un elicopter al poliției a survolat zona capitalei pe fondul tulburărilor.

Poliția din Liverpool a declarat, la rândul său, că deține informații despre mai multe evenimente potențiale și că un ordin de dispersare este în vigoare pentru a preveni repetarea scenelor din Southport de marți seară.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close