Antena 3 CNN Externe Încă un copil a murit după atacul din Marea Britanie. Taylor Swift e "șocată" că micuții au fost uciși în timp ce dansau pe muzica ei

Încă un copil a murit după atacul din Marea Britanie. Taylor Swift e "șocată" că micuții au fost uciși în timp ce dansau pe muzica ei

politisti si persoane care depun flori la cloul atacului din marea britanie
Încă un copil a murit după atacul din Marea Britanie. Taylor Swift e "șocată" că micuții au fost uciși în timp ce dansau pe muzica ei. FOTO: Colaj Instagram Taylor Swift si Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   14:44

Încă un copil înjunghiat ieri în atacul cu cuțitul din Marea Britanie a murit marți dimineață, astfel că bilanțul victimelor crește la trei, scrie CNN.  Vedeta americană Taylor Swift s-a declarat "complet şocată" de faptul că minorii au fost înjunghiați în timp ce dansau pe muzica ei.

"Oroarea atacului de ieri (luni - n.red.) din Southport continuă să mă copleşească şi sunt pur şi simplu şocată (...) Erau doar nişte copii mici, la un curs de dans", a scris cântăreaţa americană pe Instagram. "Nici nu știu cum să îmi exprim condoleanţele faţă de aceste familii", a adăugat artista pop, aflată în prezent într-un turneu mondial.

Fanii din Marea Britanie ai vedetei americane au lansat o strângere de fonduri online, care adunase deja peste 38.000 de lire sterline (45.000 de euro) până marţi dimineaţă.

"Colaborăm cu Spitalul de Copii Alder Hay (din Liverpool) pentru a ajuta la strângerea de bani pentru familiile afectate de tragedia din Southport şi pentru a contribui financiar la funeraliile celor doi 'swifties' care şi-au pierdut viaţa în mod tragic", se afirmă pe pagina dedicată strângerii de fonduri de pe platforma online JustGiving.

Cristina Jones, o "swifty" - poreclă dată admiratorilor cântăreţei americane Taylor Swift - se află la originea acestei iniţiative, numită "Swifties for Southport", lansată în parteneriat cu organizaţia caritabilă a spitalului de copii unde au fost transportaţi răniţii.

"Faptul că aceşti părinţi trec prin iad în aceste momente şi că se află sub stres financiar din cauza asta ne frânge inimile", a declarat ea pentru CNN. "Nu avem cum să ameliorăm lucrurile. Dar eliminarea stresului a fost cu siguranţă o prioritate pentru noi", a adăugat ea.

Trei copii au murit în atac

Poliția din Merseyside a comunicat că încă un copil a murit în urma rănilor suferite în atacul cu cuțitul de luni din Southport, astfel că bilanțul deceselor ajunge la trei.

„O fetită de nouă ani a murit în spital la primele ore ale dimineții”, a spus poliția într-un comunicat, care a confirmat că cei doi copii care au murit ieri erau fete de șase și șapte ani. „Alți opt copii au suferit răni prin înjunghiere timpul atacului, iar cinci dintre ei sunt într-o stare critică”, a adăugat poliția.

Cei doi adulți răniți rămân în stare critică.

Suspectul de 17 ani, care a fost arestat sub suspiciunea de crimă și tentativă de omor, rămâne în arest. Suspectul este din satul Banks din Lancashire, dar este născut în Cardiff. Încă nu se știe care e motivul atacului. Publicul a fost sfătuit să nu facă speculații pe rețelele sociale: Pe rețelele sociale a fost anunțat numele unei persoane care ar avea legătură cu suspectul în incidentul din Southport. Acest nume este incorect și îndemnăm oamenii să nu speculeze detaliile incidentului în timp ce ancheta este în desfășurare.

În prezent, acest incident nu este tratat ca fiind legat de terorism și nu căutăm alte persoane care să aibă vreo implicare.

Regatul Unit este "profund şocat" de atacul cu cuţitul care a ucis trei copii la o şcoală de dans din nord-vestul Angliei, a declarat premierul britanic Keir Starmer.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close