Antena 3 CNN Externe Ce spune Vladimir Putin despre soldații nord-coreeni trimiși de Kim Jong Un să lupte pentru Rusia în Ucraina

Ce spune Vladimir Putin despre soldații nord-coreeni trimiși de Kim Jong Un să lupte pentru Rusia în Ucraina

Vladimir Putin BRICS Kazan Rusia 24 octombrie 2024
Președinte rus spune că "depinde de Moscova" cum aplică prevederile clauzei de apărare reciprocă cu Phenianul. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    25 Oct 2024   •   00:12

Președintele rus, Vladimir Putin, a evitat un răspuns direct, dar, pe de altă parte, nu a negat prezența soldaților nord-coreeni în Rusia, în vederea angajării lor în luptă contra Ucrainei, scrie The Guardian.

El a fost întrebat în legătură cu acest subiect la finalul summitului BRICS, pe care Rusia l-a găzduit în orașul Kazan. Știrile privind prezența nord-coreenilor în Rusia s-au înmulțit în ultimele ore.

Miercuri, SUA și NATO au confirmat informațiile comunicate inițial de președintele Volodimir Zelenski și de serviciile de informații sud-coreene.

Joi, serviciul de informații al armatei ucrainene, GUR, a comunicat că militarii nord-coreeni au fost deja desfășurați în regiunea rusă Kursk, unde forțele Kievului au capturat mai multe localități în urma ofensivei-surpriză din luna august.

Presa internațională a speculat, în acest context, asupra "clauzei secrete" a acordului încheiat anul acesta de Vladimir Putin și Kim Jong Un, cu ocazia prezenței primului la Phenian.

Joi, liderul rus a spus că "depinde de Moscova" felul în care aplică această clauză de apărare reciprocă cu Phenianul.

El a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu imaginile din satelit, care ar dovedi mișcări de trupe nord-coreene pe teritoriul rus.

"Imaginile sunt un lucru serios. Dacă există imagini, atunci ele reflectă ceva", a răspuns Putin.

El a folosit ocazia pentru a acuza, din nou, Occidentul că a escaladat criza din Ucraina și pentru a susține că "ofițerii și instructorii NATO sunt direct implicați" în război.

"Știm cine sunt acolo, din ce țări europene ale NATO, și cum își desfășoară activitatea", a pretins liderul rus.

El a continuat spunând că  Vestul "trăiește o iluzie" dacă își imaginează că poate provoca o înfrângere strategică Rusiei.

"Doar cei care nu cunosc istoria Rusiei pot crede acest lucru, pentru că nu iau în considerare unitatea și tăria de spirit a rușilor, întărite de-a lungul secolelor", a încheiat el.

×
Parteneri
x close