Antena 3 CNN Externe Rusia a condamnat o femeie la 12 ani de închisoare pentru că a donat 50 de dolari unui ONG pro-Ucraina

Rusia a condamnat o femeie la 12 ani de închisoare pentru că a donat 50 de dolari unui ONG pro-Ucraina

de Adrian Dumitru    |   

Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie cu dublă cetățenie, ruso-americană, la 12 ani de închisoare pentru trădare după ce a donat 50 de dolari unei organizații caritabile din SUA care susținea Ucraina, relatează CNN.

Ksenia Karelina, în vârstă de 33 de ani, a pledat vinovată față de acuzații. A fost reținută în orașul Ekaterinburg la începutul anului în timp ce își vizita bunicii.

Verdictul a fost anunțat joi, după un proces cu ușile închise la tribunalul regional Sverdlovsk, încheiat săptămâna trecută. Investigatorii au acuzat-o pe Karelina că a cumpărat echipamente militare și muniție pentru armata ucraineană, a scris agenția rusească RIA Novosti.

Avocatul ei, Mihail Mușailov, a declarat în fața jurnaliștilor ruși că intenționează să depună apel.

Condamnarea Kseniei Karelina vine la două săptămâni după ce Rusia și Occidentul au făcut cel mai mare schimb de prizonieri de la sfârșitul Războiului Rece, în cadrul căruia 24 de oameni, inclusiv fostul pușcaș marin american Paul Whelan și jurnalistul Evan Gershkovich au fost eliberați.

Înaintea verdictului, Karelina le-a spus jurnaliștilor Reuters că speră să fie inclusă într-un viitor schimb de prizonieri.

„Un schimb este imposibil până ce verdictul nu intră în vigoare. După verdict, bineînțeles că vom lucra să obținem eliberarea”, a decalrat Mușailov.

Karelina, o balerină amatoare și locuitoare a orașului Los Angeles, devenită cetățeană americană în 2021, a călătorit în Rusia în ianuarie pentru a-și vizita bunicii.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile