Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Prima apariție publică a lui Trump după a doua tentativă de asasinat la adresa sa: „Doar președinții importanți sunt împușcați”

Prima apariție publică a lui Trump după a doua tentativă de asasinat la adresa sa: „Doar președinții importanți sunt împușcați”

de Andreea Ştefan    |   

Fostul președinte Donald Trump a revenit în campania electorală marți seara, în prima sa apariție publică de la a doua tentativă de asasinat asupra sa, notează CBC News. „Doar președinții importanți sunt împușcați”, a declarat Trump în cadrul unei adunări publice în Flint, unde a vorbit pe larg despre acest incident.

„Ce poți să faci? Trebuie să faci ceea ce trebuie să faci, nu? Trebuie să fim curajoși, altfel nu vom mai avea o țară”, a spus Trump.

Trump a oferit apoi o descriere detaliată a tentativei de asasinat asupra sa, la fel cum a vorbit despre prima tentativă de asasinat la convenția republicană. De data aceasta, nu a existat niciun impact de care să se vorbească.

Fostul președinte l-a lăudat pe agentul care a tras asupra suspectului Ryan Routh, care se ascunsese în tufișuri cu un AK-47 pe terenul de golf al lui Trump din West Palm Beach. 

„Nu a existat nicio discuție. El nu a spus: bună ziua, ce faceți aici, vă rog? Și-a luat arma și a început să-l împuște”, a spus Trump, potrivit Daily Mail.

„Este o meserie periculoasă, totuși, să fii președinte”, a declarat Trump în timp ce stătea alături de guvernatorul statului Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, fostul său secretar de presă de la Casa Albă, la Dort Financial Center din Flint, Michigan. „Este un pic periculos. Ei cred că condusul mașinilor de curse este periculos? Nu. Ei cred că călăritul taurilor este destul de înfricoșător, nu? Nu. Aceasta este o afacere periculoasă și trebuie să o menținem în siguranță.” 

Trump a spus mai târziu mulțimii că a primit marți un telefon de la vicepreședintele Kamala Harris, numindu-l „foarte, foarte drăguț, apreciem asta”. 

Vorbind mai devreme marți, în timpul unui interviu cu Asociația Națională a Jurnaliștilor de Culoare din Philadelphia, Harris a recunoscut, de asemenea, că a vorbit cu Trump, spunând că „l-a verificat să vadă dacă este bine”. 

Anterior, Trump dădea vina pe retorica democraților și a lui Harris, declarând pentru Fox News digital: „Retorica lor face să se tragă în mine, când eu sunt cel care va salva țara, iar ei sunt cei care distrug țara - atât din interior, cât și din exterior”. 

Joseph Guajardo, un consilier licențiat din Battle Creek, Michigan, a declarat la primăria lui Trump din Flint că speră ca fostul președinte să se concentreze pe politică, „în loc de toate insultele”. 

„Cred că America este mai presus de toată această retorică oribilă despre care s-a vorbit despre președintele Trump și cealaltă parte, cealaltă parte fiind Partidul Democrat”, a spus Guajardo. 

Duminică, membrii serviciilor secrete ale fostului președinte au observat o pușcă de tip AK-47 care se strecura printre tufișurile de la Trump National Golf Course, în timp ce Trump juca golf acolo. 

Un agent a tras asupra suspectului, identificat ulterior drept Ryan Routh, care a fugit de la fața locului. Routh a fost reținut ulterior și acuzat de două infracțiuni cu arme de foc. O anchetă este în curs de desfășurare. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile