Antena 3 CNN Externe Trump dă vina pe Biden și pe Harris pentru aparenta tentativă de asasinat: „Ei sunt adevărata amenințare”

Trump dă vina pe Biden și pe Harris pentru aparenta tentativă de asasinat: „Ei sunt adevărata amenințare”

donald trump
Trump dă vina pe Biden și pe Harris pentru aparenta tentativă de asasinat depe terenul de golf. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    16 Sep 2024   •   20:21

Donald Trump dă vina pe Joe Biden și pe Kamala Harris pentru cea de-a doua tentativă de asasinat. Fostul președinte spune că bărbatul care a încercat să îl împuște, duminică, în timpul partidei de golf, a fost motivat de „retorica” celor doi democrați.

Trump a declarat pentru Fox News că Ryan Wesley Routh „a acționat” pe „limbajul extrem de inflamator” al democraților.  

„El a crezut în retorica lui Biden și Harris și a acționat în baza ei. Retorica lor face ca eu să fiu împușcat, când eu sunt cel care va salva țara și ei sunt cei care distrug țara – atât din interior, cât și din exterior”, a declarat Trump pentru Fox News.

„Aceștia sunt oameni care vor să ne distrugă țara. Se numește inamicul din interior. Ei sunt adevărata amenințare”, a spus Trump despre Joe Biden și Kamala Harris. 

Trump a mai spus că politicile lui Biden și Harris „distrug” țara „permițând milioane de migranți foarte periculoși să se reverse în ea. „În exterior, suntem slabi și slabi și nu mai suntem respectați de lume”, a spus Trump. 

De asemenea, vorbind despre dezbaterea cu Harris de săptămâna trecută, Trump a criticat mass-media. 

„Mass-media este alcătuită din proști care vor arunca gunoiul [democraților] și vor vărsa filozofiile lor bolnave și îi vor proteja cu orice preț. Democrații sunt total protejați de mass-media”, a afirmat el.

Trump a adăugat, tototadă, că dezbaterea a fost „atât de părtinitoare și atât de scăpată de sub control”.

FBI investighează ceea ce pare a fi o a doua tentativă de asasinat asupra fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump, în doar două luni. După un schimb de focuri, agenţii serviciilor secrete au reţinut un bărbat înarmat cu o puşcă automată Kalașnikov 47, ce ar fi urmat să tragă asupra fostului preşedinte care se afla pe terenul său de golf din West Palm Beach. Bărbatul reținut, Ruan Wesley Routh, s-a declarat un susținător al Ucrainei și în mai multe postări pe rețelele sociale scria că e dispus să lupte ca voluntar pentru a o apăra.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close