Antena 3 CNN Externe Împușcături în apropierea lui Donald Trump. Agenții Secret Service l-au dus la adăpost. Joe Biden și Kamala Harris au fost informați

Împușcături în apropierea lui Donald Trump. Agenții Secret Service l-au dus la adăpost. Joe Biden și Kamala Harris au fost informați

donald trump
Fostul președinte juca golf la Trump International Golf Club din West Palm Beach. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    15 Sep 2024   •   22:09

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit New York Post.

ACTUALIZARE 22:50 Donald Trump este „binedispus” după incident.

„Tocmai am vorbit cu președintele Trump. Este unul dintre cei mai puternici oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Este într-o dispoziție bună și este mai hotărât ca niciodată să ne salveze țara”, a spus senatorul Lindsey Graham într-o postare pe X. 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Fostul președinte juca golf la Trump International Golf Club din West Palm Beach. Potrivit unor surse, agenții Secret Service au văzut un individ suspect pe terenul de golf, iar unul dintre ei a deschis focul.

Clubul a fost imediat închis.

Sursele au declarat că „Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, iar Secret Service a precizat că „a fost dus la adăpost”.

„Președintele Trump este în siguranță în urma împușcăturilor din apropierea sa. Nu există alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, duminică după-amiază.

Serviciul Secret a precizat că lucrează cu autoritățile din zonă pentru a investiga incidentul.

Inițial, individul a fugit cu un SUV, dar a fost reținut ulterior.

Joe Biden și Kamala Harris au fost informați despre incident, potrivit Casei Albe.

„Președintele și vicepreședintele au fost informați despre incidentul de securitate de la Trump International Golf Course, unde fostul președinte Trump juca golf. Sunt ușurați să știe că este în siguranță. Ei vor fi ținuți la curent în mod regulat de echipa lor”, a precizat Casa Albă, într-un comunicat.

Deocamdată, nu se cunosc alte detalii referitoare la acest incident, care are loc la două luni după tentativa de asasinat care l-a vizat pe candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA. Atunci, Trump a fost rănit uşor, la urechea dreaptă.

×
Subiecte în articol: Donald Trump focuri de arma SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close