Antena 3 CNN Externe Newsweek: Putin i-a întrebat pe șamani în Mongolia dacă poate folosi "armele zeilor" și dacă se va reîncarna. "S-a întors mulțumit"

Newsweek: Putin i-a întrebat pe șamani în Mongolia dacă poate folosi "armele zeilor" și dacă se va reîncarna. "S-a întors mulțumit"

de Georgiana Marina    |   

Vizita de stat a lui Vladimir Putin în Mongolia în această lună a inclus și întâlniri cu șamani pentru a obține binecuvântarea din partea lor pentru utilizarea armelor nucleare, scrie Newsweek, care citează Der Speigel.

Într-un articol pentru publicația germană Der Speigel, jurnalistul independent rus Mikhail Zygar a declarat că au surse de la Kremlin au vorbit despre motivul pentru care președintele rus mergea să viziteze o țară care nu este considerată în topul priorităților geopolitice ale Moscovei.

Înainte de sosirea sa în Mongolia și întâlnirea cu președintele mongol Ukhnaa Khurelsukh, informațiile s-au concentrat în jurul problemei dacă Putin va fi sau nu arestat pentru crime de război, așa cum a cerut de Curtea Penală Internațională (CPI). A fost prima vizită a lui Putin într-o țară membră a CPI de la emiterea mandatului în urmă cu 18 luni, în legătură cu deportarea forțată a copiilor ucraineni în Rusia, în timpul războiului. 

Putin a participat la ceremoniile care au marcat cea de-a 85-a aniversare a victoriei sovieto-mongole asupra Japoniei imperiale în bătălia de la Khalkhin Gol.

Dar notând că este a treia vizită a liderului rus în această țară în decurs de un deceniu, Zygar a scris că „motivul prezenței lui acolo îl reprezintă șamanii”. "Vladimir Putin este  cunoscut pentru atitudinea sa specială față de misticism. Se pare că el îmbină interesul pentru mistica ortodoxă cu tradițiile păgâne", a scris Zygar, editorul fondator al rețelei independente de televiziune Dozhd, care este interzisă în Rusia și activează în Olanda.

„La Moscova, circulă acum un zvon că Putin are nevoie de binecuvântarea șamanilor pentru folosirea armelor nucleare. Fără acordul acestora, nu ar putea îndrăzni să facă un pas atât de serios de teamă să nu deranjeze spiritele. Și ar fi revenit din Mongolia mulțumit”.

Unul dintre cei care îi scriu lui Putin discursurile, Abbas Gallyamov, a spus că a auzit zvonuri despre legăturile lui Putin cu șamani și că, pe lângă faptul că „a primit o binecuvântare pentru folosirea armelor nucleare [„armele zeilor”], Putin era și interesat de problema propriei longevități, precum și a reîncarnării.”

„Se spune că a fost foarte mulțumit de întâlnire și de ritualurile îndeplinite”, a scris Gallyamov pe Telegram.

Newsweek a contactat Kremlinul pentru comentarii.

În articolul său, Zygar a menționat că Mongolia și Tuva (regiunea rusă pe care Putin a vizitat-o anterior) sunt considerate epicentrul misticismului și se spune că acolo sunt cei mai puternici șamani din lume.

Liderul rus a fost anterior în vacanță la Tuva cu fostul său ministru al apărării, Serghei Șoigu, care este născut acolo. Cei doi au participat la ritualuri ale șamanilor, a scris Zygar, pe care Rusia l-a declarat agent străin, el fiind condamnat în lipsă, sub acuzația că ar fi răspândit informații false despre armata rusă.

În octombrie 2023, Kara-ool Dopchun-ool, care este considerat „șamanul suprem” al Rusiei, a declarat pentru postul de stat RIA Novosti că prezice că războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va provoca un război nuclear. Cu toate acestea, el i-a avertizat pe aliații Kievului că Occidentul trebuie să fie realist în privința opoziției față de Rusia.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile