Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană salută numirea lui Mânzatu la UE, dar spune că ţara noastră merita mai mult: „Interesele României trebuie apărate"

Mircea Geoană salută numirea lui Mânzatu la UE, dar spune că ţara noastră merita mai mult: „Interesele României trebuie apărate"

de Claudia Popovici    |   

Mircea Geoană, candidatul independent la alegerile prezidențiale 2024, a salutat numirea Roxanei Mînzatu în funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, însă a opinat că „România merita mai mult, un portofoliu cu mai multă greutate". În acest context, el a subliniat că, dacă va câştiga cursa pentru Cotroceni, se va bate ca România să fie respectată, iar tinerii români să fie promovați masiv pe toate liniile, la NATO, UE și în toate organizațiile internaționale unde interesele României trebuie apărate.

„Am spus și la ceremonia de retragere de la NATO, că dedic aprecierile Alianței tinerelor și tinerilor din România, care au un imens potențial de a reuși acasă și oriunde în lume. 

De aceea, salut vestea că o tânără precum Roxana Mânzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Este o doamnă pregătită, care merita un portofoliu mai bun, dar atât au putut să obțină liderii de acum. Și doamna Vălean, în mandatul trecut, a făcut o treabă bună. Dar, repet, România merita mai mult, un portofoliu cu mai multă greutate.

În calitate de Președinte, mă voi bate ca România să fie respectată și tinerii noștri să fie promovați masiv pe toate liniile, la NATO, UE și în toate organizațiile internaționale unde interesele României trebuie apărate. Îi urez succes Roxanei Mânzatu", a spus Mircea Geoană pe Facebook.

Roxana Mînzatu a fost desemnată vicepreședinte al Comisiei Europene de Ursula von der Leyen. Lista completă a comisarilor

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat lista celor 27 de comisari europeni. România a primit poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și portofoliul Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie.

„Sunt foarte fericită să desemnez rolul de vicepreședinte executiv pentru Oameni, pentru Abilități și Pregătire pentru Roxana Mînzatu. Ea va avea responsabilitățile pentru acest portofoliu pentru Educație, pentru Abilități și Drepturi Sociale. Ținând cont de stâlpii drepturilor sociale, ea se va concentra asupra acestor zone care sunt cruciale pentru a uni societatea noastră”, a spus Ursula von der Leyen.

Roxana Mînzatu urmează să fie audiată în comisii, apoi va primi un vot în plenul Parlamentului European. Întrebată de Sabina Iosub dacă are emoții, noul vicepreședinte în CE din partea României a răspuns:

„Nu, nu am emoții, dar trebuie să înțelegem că este un job politic, așa cum este și în parlamentele naționale. Evident, trebuie obținută susținerea unor majorități, a două treimi în cazul fiecărui comisar audiat. Fiecare comisar poate fi audiat de o comisie sau de mai multe comisii în funcție de portofoliu. Mă voi pregăti, evident. Mă voi pregăti inclusiv printr-un dialog susținut cu reprezentanții grupurilor politice din Parlamentul European și cu coordonatorii pe domenii de activitate relevante pe zona socială, competențe și pe zona de educație. Sunt deja în contact și voi continua să lucrez cu Serviciile Comisiei Europene. Acest portofoliu controlează niște structuri consistente, directorate generale se numesc ele, care lucrează la nivel tehnic pentru  tot ce înseamnă directive, propuneri de legislații, politici publice și programe de finanțare”, a spus Roxana Mînzatu, într-un interviu pentru Antena 3 CNN. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile