Antena 3 CNN Externe Mărturii dramatice, după masacrul din SUA. Colega de bancă a criminalului de 14 ani: „A început să tragă în clasă”

Mărturii dramatice, după masacrul din SUA. Colega de bancă a criminalului de 14 ani: „A început să tragă în clasă”

Apar primele mărturii ale elevilor de la școala din SUA unde un adolescent de 14 ani a ucis patru persoane, printre care și o profesoară de matematică româncă. Doi elevi și doi profesori au fost uciși, și mai mulți copii au fost răniți.

[GAL layout="5"]

Lyela Sayarath, elevă la Apalachee High School, a declarat pentru CNN că a stat în aceeași bancă cu elevul criminal, Colt Gray, cu câteva momente înainte ca acesta să înceapă să tragă în colegi și profesori.

Ea a spus că Colt a părăsit sala de clasă la începutul orei de Algebra, în jurul orei 9:45, ora locală. Lyela a crezut că Colt se duce la baie, dar profesoara nu îl lăsase să părăsească sala, așa că a presupus că va chiuli de la cursuri.

Spre sfârșitul orei de algebră, Lyela a spus că cineva i-a spus profesorului ei să-și verifice e-mailul.

La scurt timp după aceea, Colt s-a întors spre sala de clasă și a bătut la ușa închisă, despre care Lyela a spus că se încuie automat. Ea a spus că o fată din clasă a mers să-i deschidă ușa, dar apoi s-a dat înapoi, după ce probabil că a văzut că avea o armă.

„Bănuiesc că a văzut că nu aveam de gând să-l lăsăm să intre. Și cred că în sala de clasă de lângă ușa lor era deschisă, așa că a mers acolo și a început să tragă în clasă”, a spus Lyela pentru CNN.

Lyela a spus că elevii din sala de clasă s-au ascuns în spatele birourilor, când au auzit împușcăturile, pe care ea le-a descris ca fiind „una după alta”. „Au fost vreo 10 sau 15”, a mai spus aceasta.

„Când am auzit, cei mai mulți oameni pur și simplu s-au lăsat pe podea și s-au cam târât într-o zonă ca și cum ar fi îngrămădiți unul peste altul”, a spus ea. „Profesorul a stins luminile, dar ne-am strâns cu toții. Și am împins birourile în fața noastră.”

Lyela a spus că prietena ei se afla în sala de clasă de lângă ea, unde au avut loc împușcăturile.

„Era destul de tulburată”, a spus ea despre prietena ei. „A văzut pe cineva împușcat. Avea sânge pe ea. Schiopăta și părea îngrozită.”

Lyela l-a descris pe Colt ca fiind tăcut și timid și că răspundea sec și scrut atunci când lucrau la proiecte împreună. 

Patru morți în urma atacului armat din liceul din Georgia

Patru persoane au fost ucise de elevul Colt Gray la liceul Apalachee din statul american Georgia, într-un atac armat care a avut loc miercuri. Băiatul de 14 ani acuzat că a omorât patru persoane din liceul în care învăţa și el a fost audiat anul trecut de Poliţie, în legătură cu ameninţări anonime formulate online, a anunţat FBI.

Suspectul a fost arestat în campus şi va fi pus sub acuzare ca adult.

Poliţia a identificat victimele ca fiind profesorii Cristina Irimie şi Richard Aspinwall şi elevii de 14 ani Mason Schermerhorn şi Christian Angulo.

Într-o conferinţă de presă, directorul Biroului de Investigaţii din Georgia Chris Hosey  a afirmat că arma folosită a fost una „stil AR (semi-automată – n.r.)”.

Şeriful Jud Smith a spus că nu a fost identificat un mobil al atacului şi că oamenii legii nu ştiu despre „ţinte, la acest moment”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile