Antena 3 CNN Externe Cine sunt cele patru victime ale masacrului din SUA. Surse: printre morți se află o profesoară de matematică de origine română

Cine sunt cele patru victime ale masacrului din SUA. Surse: printre morți se află o profesoară de matematică de origine română

Victimele de la Apalachee, Georgia
Profesoara Cristina Irimie (stânga sus), elevul Mason Schermerhorn (dreapta sus), profesorul Richard Aspinwall (stânga jos)și elevul Christian Angulo (dreapta jos) au fost uciși de elevul Colt Gray în atacul cu armă de foc de la liceul Apalachee din Georgia. Sursă foto: Facebook / Everything Georgia
de A.I.    |    05 Sep 2024   •   09:27

Cele patru victime ucise de elevul Colt Gray la liceul Apalachee din statul american Georgia într-un atac cu armă de foc au fost identificate de autorități, transmite presa de peste Ocean.

Este vorba despre doi profesori de matematică și doi elevi de la liceu.

Trăgătorul, el însuși elev la Apalachee, a fost capturat de autorități.

Colt a deschis focul într-o clasă vecină, după ce a părăsit propria clasă la sfârșitul unei ore de algebră.

Cine sunt cei patru oameni uciși la liceul Apalachee din Georgia

Mason Schermerhorn, un elev de 14 ani, a fost împușcat mortal de Colt Gray care, potrivit martorilor, a tras de cel puțin 10 - 15 ori în cadență rapidă, cu o armă semi-automată tip AR-15, notează USA Today.

Mama lui Schermerhorn a confirmat pentru un post TV din Atlanta că fiul ei a fost ucis în atac.

Schermerhorn era autist, iar membrii familiei sale au distribuit fotografiile lui pe rețelele de socializare atunci când nu l-au putut contacta după atacul de la liceu.

Prietenii familiei Schermerhorn l-au descris pe băiat drept un adolescent vesel, care își petrecea timpul cu cei apropiați, citind, jucând jocuri video sau vizitând Walt Disney World.

"Chiar se bucura de viață. Avea o atitudine optimistă față de orice”, a declarat Doug Kilburn, care o cunoaște pe mama lui Schermerhorn de circa un deceniu.

Christian Angulo, un alt elev de 14 ani, a fost, de asemenea, ucis de Colt Gray.

Prietenii tânărului ucis l-au descris pe acesta drept "un spirit liber, cu o atitudine relaxată".

"A fost foarte iubit de multă lume. Suntem devastați. Chiar nu merita să i se întâmple asta", a declarat Lisette, sora mai mare a lui Christian Angulo.

Richard Aspinwall, 39 de ani, a fost profesor de matematică și antrenor secund al echipei de fotbal a școlii.

Antrenorul principal Mike Hancock s-a declarat îndurerat de pierderea lui Aspinwall în atacul comis de Colt Gray.

"A fost un tată minunat. Își iubea mult soția și cele două feițe. S-a întâmplat să iubească și fotbalul și era foarte respectat în zonă", a spus Hancock.

Profesoara de matematică ucisă în atacul din Georgia, nominalizată pe Facebook de o membră a comunității românești din Georgia

Christina Irimie (foto următoare), 53 de ani, este cea de-a patra victimă a lui Gray.

Ea era, de asemenea, profesoară de matematică, iar comunitatea de la Apalachee High School a descris-o drept "o persoană răbdătoare și grijulie cu elevii".

Informațiile despre Irimie sunt momentan puține, însă dispariția sa tragică este semnalată pe contul al unei românce din București, Ruxandra Tocitu, care trăiește în SUA.

Textul, în limba engleză, sugerează că Irimie era cunoscută în comunitatea românească din Georgia.

Such senseless waste of human lives!! Military grade weapons have no place in civil society. Parents need to be charged...

Publicată de Ruxandra Tocitu pe Miercuri, 4 septembrie 2024

"O asemenea irosire fără sens de vieți omenești! Armele militare nu își au locul în societatea civilă. Părinții trebuie să fie puși sub acuzare atunci când dacă copiii lor au acces la arme militare. Punct. Fie ca toate viețile pierdute în zadar astăzi să fie pomenite și prețuite și să-și găsească odihna veșnică. Un omagiu special pentru CRISTINA IRIMIE a noastră, care a fost profesoară de matematică la acel liceu din Winder, Georgia", a scris Tocitu pe Facebook.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close