Antena 3 CNN Externe Joe Biden spune că serviciile secrete „au nevoie de mai mult ajutor” după a doua tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump

Joe Biden spune că serviciile secrete „au nevoie de mai mult ajutor” după a doua tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump

de Adrian Dumitru    |   

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut, luni, o susținere financiară mai mare pentru Secret Service pentru ca agenția de protecție să poată angaja mai mulți agenți. Un astfel de sprijin poate fi obținut doar printr-o lege trecută în Camera Reprezentanților. Apelul președintelui american vine în contextul celei de-a doua tentative de asasinat împotriva lui Donald Trump în ultimele trei luni și în mijlocul unei campanii prezidențiale extrem de dificile.

„Singurul lucru pe care vreau să-l fac clar este că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor și cred că Congresul ar trebui să răspundă acestor nevoi dacă agenția are nevoie de mai mulți agenți”, a declarat Biden, la Casa Albă, înainte de a se îndrepta spre statele Delaware și Pennsylvania.

FBI a anunţat arestarea unui suspect în cazul presupusei tentative de asasinat, duminică, în Florida. Acesta este cea de-a doua presupusă tentativă de asasinare - în două luni - a fostului președinte. Tentativa de asasinare a lui Donald Trump din iulie a dus la demisia directoarei Secret Service.

Fostul preşedinte, actual candidat republican, care se afla pe terenul clubului său de golf de la reşedinţa sa din Florida, este „teafăr şi nevătămat în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa”, a anunţat, duminică, directorul de comunicare a campaniei acestuia, Steven Cheung.

Echipele fostului președinte, în vârstă de 68 de ani, au transmis, apoi, presei SMS-uri şi mesaje în care dădeau asigurări - „Nu vă fie teamă, sunt în siguranţă şi sunt bine. Nimeni nu a fost atins. Mulţumesc lui Dumnezeu”.

Secret Service, o unitate de elită din cadrul poliţiei, care are scopul protecţiei preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice de prim-plan, a anunţat că deschide o anchetă cu privire la incident.

Pe 13 iulie, Donald Trump a fost rănit la o ureche după ce un tânăr a tras spre el în timpul unui miting de campanie. În încercarea de a-l împușca pe Trump, atacatorul a ucis o persoană și a rănit alte două. Ulterior, atacatorul a fost ucis de forțele de ordine.

Imagini în care Donald Trump apărea cu sânge curgându-i pe faţă şi cu pumnul ridicat au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania americană. Acest fiasco a dus la demisia directoarei Secret Service şi la suspendarea a cel puţin cinci agenţi ai serviciului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile