Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri despre ororile de la Pantelimon: Cum plănuia „doamna cu coasa” să scape de acuzații. În casă avea o listă cu pacienții morți

Dezvăluiri despre ororile de la Pantelimon: Cum plănuia „doamna cu coasa” să scape de acuzații. În casă avea o listă cu pacienții morți

de Bianca Chirilă    |   

Apar noi detalii cutremurătoare în ancheta morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon. În casa uneia dintre doctoriţele acuzate că „se jucau” de-a Dumnezeu a fost găsită într-un birou lista cu toţi cei 17 pacienţi morţi după ce brusc li s-ar fi redus doza de noradrenalină. Mai mult, anchetatorii au descoperit că doctoriţa se pregătea deja să scape şi ar fi şters mai multe date din telefon. 

Doctorița, care este pusă sub acuzare pentru omor calificat, ar fi încercat să-și ascundă faptele. A scris cu liniuță numele pacienților decedați pe secția de Terapie Intensivă. Pe biroul său au descoperit procurorii o listă lungă cu numele pacienților decedați fix în perioada în care s-a făcut sesizarea. De asemenea, lângă listă era atașat și tratatul de administrare a noradrenalinei.

Mai mult decât atât, cea care era cunoscută în spital drept „doamna cu coasa” și-ar fi șters toate datele din telefon. În felul acesta medicul spera să scape basma curată. Doctorița este suspectată de procurori că ar fi redus în mod voit dozele de noradrenalină în cazul a 17 pacienți. Deși probele procurorilor se bazează în special pe mărturiile colegilor doctoriței, ea a negat acuzațiile.

În aceeași manieră, spun anchetatorii, ar fi acționat și o altă doctoriță. Conform referatului întocmit de procurori, ele administrau pacienților fiole de ser fiziologic în loc de fiolele de noradrenalină, provocând astfel oprirea bruscă a funcțiilor cardio-respiratorii.

Pacienții pe care cei doi medici îi considerau „de lăsat” să moară primeau doze de noradrenalină de 15 ori mai mici decât cele necesare, dar această discrepanță nu era consemnată în fișa de observație.

În plus, procurorii afirmă că cele două doctorițe aveau „saloane dedicate” unde accelerau moartea pacienților. Cele două doctorițe anesteziste sunt arestate 30 de zile, dar, potrivit unor surse Antena 3 CNN, cele două au contestat decizia instanței.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile