Antena 3 CNN Politică Ciucă, despre ancheta de la Spitalul Pantelimon: „Ori cineva nu se pricepe, ori nu au vrut să se vadă, ceea ce e cu adevărat grav”

Ciucă, despre ancheta de la Spitalul Pantelimon: „Ori cineva nu se pricepe, ori nu au vrut să se vadă, ceea ce e cu adevărat grav”

de Bianca Chirilă    |   

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, referitor la ancheta de la Spitalul Sf. Pantelimon, că cei care au făcut verificări „ori nu se pricep, ori nu au vrut să vadă problemele, ceea ce este cu adevărat grav”.

„Nu ne pricepem noi politic. Ce face obiectul disputei politice este că au avut loc niște evenimente, au fost acolo niște instituții care trebuie să identifice tocmai ce a reieșit acum în urma anchetei politice și alea nu au ieșit, au fost ținute undeva. Ori cineva nu se pricepe și atunci să își vadă de treabă, ori nu au vrut să se vadă, ceea ce este cu adevărat grav”, a declarat Nicolae Ciucă.

Două doctorițe și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti au fost reținute miercuri seară, după ce procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai spitalului. Acțiunea a avut loc în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. 

Joi, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor două doctorițe de la spitalul „Sfântul Pantelimon” acuzate de procurori de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani din Secția ATI.

Potrivit procurorilor, în lunile martie și aprilie ale acestui an, cele două doctorițe i-au scăzut doza de noradrenalină a unui pacient internat la terapie intensivă, acesta intrând în stop cardio-respirator. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile