Antena 3 CNN Actualitate Cele două doctorițe de la spitalul „Sfântul Pantelimon” acuzate de omor calificat au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Cele două doctorițe de la spitalul „Sfântul Pantelimon” acuzate de omor calificat au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

spital pantelimon inquam george calin
Doctorițele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile / sursă foto: Inquam Photos / George Călin
08 Aug 2024   •   16:44

Joi, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor două doctorițe de la spitalul „Sfântul Pantelimon” acuzate de procurori de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani din Secția ATI. Decizia instanţei nu este definitivă.

Doctoriţa M.M.A. este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat (cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei) şi omor calificat (cu premeditare), iar doctoriţa P.M. este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (cu premeditare).

Potrivit procurorilor, în lunile martie și aprilie ale acestui an, cele două doctorițe i-au scăzut doza de noradrenalină a unui pacient internat la terapie intensivă, acesta intrând în stop cardio-respirator. 

Două doctorițe și o asistentă au fost reținute pentru 24 de ore

Reamintim faptul că, în cursul zilei de miercuri, 7 august, două doctorițe și o asistentă au fost reținute pentru 24 de ore, una dintre ele pentru omor, iar celelalte două pentru mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis după ce, în 11 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” cu privire la faptul că, „în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat  20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la secția terapie intensivă.

În cursul zilei de astăzi, 8 august, asistenta a fost eliberată și pusă sub control judiciar.

Managerul Spitalului Pantelimon este „șocat și contrariat”

Managerul Spitalului Sfantul Pantelimon, medicul Bogdan Socea, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că este şocat şi contrariat de datele apărute în rechizitoriul procurorilor, potrivit cărora mai multe colege ar fi oprit intenţionat tratamentul unor pacienţi din secţia ATI a spitalului pe care îl conducea.

„Deocamdată am sentimente contradictorii, îmi e greu să diger ziua de azi.

Pe de o parte, dacă viața mea ar fi fost în pericol, aș fi lăsat-o oricând pe mâinile doctorițelor acuzate, știindu-le cum se comportau, atât cât am putut să le observ, din punct de vedere medical. 

Pe de altă parte, nu am cunoștințe din dosar sau de rechizitoriul procurorilor. Deci sunt într-un fel șocat și contrariat.

Mai mult, nu mi-aș fi dorit niciodată să conduc un spital în care să planeze astfel de acuzații. Voi aștepta și eu concluziile”, a declarat pentru Antena 3 CNN managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea.

Bogdan Socea a demisionat din funcţia de conducere și va profesa de acum înainte ca medic chirurg în secţia de chirurgie a spitalului.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close