Antena 3 CNN Externe Ce spune Vladimir Putin despre soldații nord-coreeni trimiși de Kim Jong Un să lupte pentru Rusia în Ucraina

Ce spune Vladimir Putin despre soldații nord-coreeni trimiși de Kim Jong Un să lupte pentru Rusia în Ucraina

de Adrian Iclozan    |   

Președintele rus, Vladimir Putin, a evitat un răspuns direct, dar, pe de altă parte, nu a negat prezența soldaților nord-coreeni în Rusia, în vederea angajării lor în luptă contra Ucrainei, scrie The Guardian.

El a fost întrebat în legătură cu acest subiect la finalul summitului BRICS, pe care Rusia l-a găzduit în orașul Kazan. Știrile privind prezența nord-coreenilor în Rusia s-au înmulțit în ultimele ore.

Miercuri, SUA și NATO au confirmat informațiile comunicate inițial de președintele Volodimir Zelenski și de serviciile de informații sud-coreene.

Joi, serviciul de informații al armatei ucrainene, GUR, a comunicat că militarii nord-coreeni au fost deja desfășurați în regiunea rusă Kursk, unde forțele Kievului au capturat mai multe localități în urma ofensivei-surpriză din luna august.

Presa internațională a speculat, în acest context, asupra "clauzei secrete" a acordului încheiat anul acesta de Vladimir Putin și Kim Jong Un, cu ocazia prezenței primului la Phenian.

Joi, liderul rus a spus că "depinde de Moscova" felul în care aplică această clauză de apărare reciprocă cu Phenianul.

El a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu imaginile din satelit, care ar dovedi mișcări de trupe nord-coreene pe teritoriul rus.

"Imaginile sunt un lucru serios. Dacă există imagini, atunci ele reflectă ceva", a răspuns Putin.

El a folosit ocazia pentru a acuza, din nou, Occidentul că a escaladat criza din Ucraina și pentru a susține că "ofițerii și instructorii NATO sunt direct implicați" în război.

"Știm cine sunt acolo, din ce țări europene ale NATO, și cum își desfășoară activitatea", a pretins liderul rus.

El a continuat spunând că  Vestul "trăiește o iluzie" dacă își imaginează că poate provoca o înfrângere strategică Rusiei.

"Doar cei care nu cunosc istoria Rusiei pot crede acest lucru, pentru că nu iau în considerare unitatea și tăria de spirit a rușilor, întărite de-a lungul secolelor", a încheiat el.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile