Antena 3 CNN Actualitate Ce a strigat atacatorul de la Parlament înainte să dea foc. Șeful Poliției Capitalei: „A vrut să atragă atenția”

Ce a strigat atacatorul de la Parlament înainte să dea foc. Șeful Poliției Capitalei: „A vrut să atragă atenția”

de Ioana Coman    |   

Bărbatul care a dac foc unui magazin de suveniruri de la Palatul Parlamentului a fost găsit de polițiști, la mai bine de 9 ore de la comiterea gestului șocant. Individul se afla într-un hotel din Capitală.

ACTUALIZARE 23:40 A fost prins suspectul atacului de la Palatul Parlamentului. Potrivit unor surse, individul ar suferi de depresie și ar mai fi avut probleme cu legea în Italia, unde a fost plecat cu o concubină.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La mai bine de 8 ore de la atacul din Palatul Parlamentului, suspectul nu a fost încă găsit. Invitat la Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, Bogdan Berechet, șeful poliției Capitalei, spune că este „doar o chestiune de timp” până când bărbatul care a dat foc magazinului de suveniruri va fi prins. Acesta susține că poliția cunoaște traseul pe care individul l-a urmat imediat după gest și că au fost luate toate măsurile pentru ca acesta să fie găsit. 

„Avem un suspect în vârstă de 56 de ani din județul Vaslui. Avem un suspect de 56 de ani din județul Vaslui, fotografiile v-au fost înaintate și sper ca în orice moment, dacă cetățenii îl vor identifica să ne apeleze ca să putem să îl ridicăm”, a afirmat Bogdan Berechet, marți seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea.

Acest susține că este doar „o chestiune de timp până la depistarea bărbatului”.

Atacatorul a strigat „dați-vă la o parte”

„Cred că intenția nu a fost de a vătăma pe cineva, ci de a distruge bunurile de acolo. A existat un atac de panică din partea celor care au fost prezenți acolo, nu au fost udați cu benzină, doar a ricoșat din zona ghișeului”, a mai declarat el.

Potrivit acestuia, atacatorul a strigat „dați-vă la o parte” înainte de a arunca benzina.

„Asta ne-a determinat să credem că intenția lui a fost doar să atragă atenția. Vor fi stabilite motivele pentru care a făcut-o, fie ele familiale sau de altă natură”.

„Nu a existat un conflict”

Șeful Poliției a mai adăugat că nu a existat un conflict între suspect și vânzătoare sau alte persoane din incinta magazinului, așa cum s-a anunțat oficial.

„Vă asigur că am dispus tot ce înseamnă măsuri și filtre atât în București, fiind dat și către colegii mei de la inspectorate din țară, totodată fiind semnalată și poliția de frontieră tocmai pentru a exista o certitudine că nu poate părăsi țara. (...) Cu siguranță se vor stabili și tot ce s-a întâmplat din momentul intrării suspectului din curtea palatului și până la ieșirea lui. Noi am fost sesizați din momentul în care nu se mai afla în curte.”, a explicat acesta.

Potrivit chestorului, nu există informații cu privire la anumiți complici care să îl fi ajutat pe bărbat să scape de sub ochii agenților, imediat după atac.

„Nu cred că căutăm vinovați, discutăm de o zonă deschisă vizitatorilor până în zona filtrelor de securitate care e deschisă pentru expoziție, iar ulterior se trecea de filtre. El, suspectul, a intrat în calitate de vizitator, atât în curte cât și în zona deschisă vizitatorilor, fiind singura deschisă publicului. Și dacă ar exista vinovați, asigurăm că suntem pregătiți, avem forțe suficiente, suntem sprijiniți de jandarmerie cu care colaborăm permanent tocmai pentru a crea o zonă de siguranță pentru toți cetățenii din București”, a continuat Bogdan Berechet.

Acesta a adăugat că „în cel mai scurt timp” suspectul va fi găsit. 

„Din momentul identificării, noi considerăm că mare parte din muncă s-a desfășurat”, a încheiat șeful Poliției Capitalei.

 

 

Subiecte în articol: palatul parlamentului atac parlament
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile