Antena 3 CNN Actualitate Atacatorul de la Parlament a fost prins de Poliție într-un hotel din București

Atacatorul de la Parlament a fost prins de Poliție într-un hotel din București

suspect
Suspectul atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. FOTO: Poliția Română
de R.K.    |    17 Sep 2024   •   15:33

Suspectul atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Potrivit unor surse, bărbatul ar suferi de depresie și ar mai fi avut probleme cu legea și în trecut.

UPDATE 23:30 A fost prins suspectul atacului de la Palatul Parlamentului.

„Bărbatul care e bănuit de comiterea faptei a fost depistat de polițiștii Secției 11 din Capitală. Se află în custodia poliției, va fi condus la secția de poliție pentru a fi audiat și pentru a se stabili motivele pentru care a recurs la acest gest. A fost depistat la o unitate de cazare din Capitală. Se va stabili tot traseul lui”, a declarat Georgian Drăgan, purt. de cuv. al Poliției Române, la Antena 3 CNN.

UPDATE 18:30 Potrivit unor surse din Poliție, suspectul ar fi fost identificat, însă nu a fost găsit, deși a fost căutat la toate adresele cunoscute. Bărbatul ar suferi de depresie. Autoritățile spun că a mai avut probleme cu legea în Italia, unde a fost plecat cu o concubină, după ce ar fi condus sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise.

În ceea ce privește atacul de la Palatul Parlamentului, individul ar fi venit cu o sticla de lapte, în care era substanța cu care a dat foc.

De asemenea, în prezent, mai mulți martori sunt audiați.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Fotografia presupusului atacator a fost făcută publică. Poliția cere cetățenilor care îl văd pe bărbat să sune la 112.

Un incendiu a fost semnalat, marți după-amiază, la Parlament. Zona de la parter, unde este intrarea vizitatorilor, a fost evacuată. Un bărbat ar fi dat foc magazinului cu suveniruri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat marţi că o persoană încă neidentificată a dat foc cu benzină la Parlament, iar o angajată a suferit un atac de panică.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori,  aproximativ 300 de persoane. Au fost evacuate.

×
Parteneri
x close