Antena 3 CNN Actualitate MApN anunță că a găsit resturi de drone la Ceatalchioi: Au fost puse în aplicare procedurile operaţionale standard

MApN anunță că a găsit resturi de drone la Ceatalchioi: Au fost puse în aplicare procedurile operaţionale standard

portul ismail atacat cu drone
Ruși au atacat masiv cu drone portul Ismail, situat la granița României, săptămâna trecută | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
31 Iul 2024   •   17:17

Resturi de dronă au fost găsite, miercuri, în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea, a anunțat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). În acest context, au fost puse în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii.

MApN aminteşte că în ultimele zile echipele mixte de specialişti ai ministerului şi din alte structuri specializate din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au continuat acţiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forţele ruse asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina.

Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităţilor Plauru şi Periprava, din judeţul Tulcea.

În ceea ce priveşte alte zone de incidenţă despre care au existat referiri în spaţiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculiţel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezenţa acestora.

MApN precizează că toate locurile identificate drept zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură.

De asemenea, ministerul român aminteşte că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Totodată, reiterează mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional. 

Atac masiv al rușilor lângă granița cu România

În urmă cu o săptămână, soldații ruși au atacat cu drone portul Ismail situat la granița României. În imaginile transmise de la fața locului au fost văzute drone care păreau că și-au atins ținta în portul Ismail. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-alert pentru zona de nord a județului Tulcea, iar Ministerul Apărării Naționale a ridicat avioane care erau la sol în bazele românești, potrivit planului care se aplică în astfel de situații.

Atunci, localnici din Plauru au povestit că mai multe bucăți de drone au căzut pe locuințele din zonă, dar și pe câmp. De asemenea, oamenii au povestit că o dronă a căzut pe câmp, la câteva sute de metri de casele lor. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close