Antena 3 CNN Actualitate Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail. MApN a ridicat avioane, mesaj RO-alert pentru oamenii din Tulcea

Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail. MApN a ridicat avioane, mesaj RO-alert pentru oamenii din Tulcea

portul ismail atacat cu drone
Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   07:52

Soldații ruși au atacat cu drone portul Ismail, la granița României. Din imaginile transmise de la fața locului se văd drone care se pare că și-au atins ținta în portul Ismail. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-alert pentru zona de nord a județului Tulcea. Ministerul Apărării Naționale a ridicat avioane care erau la sol în bazele românești, potrivit planului care se aplică în astfel de situații.

UPDATE 8.05. Nu se știe încă ce tip de drone au folosit rușii. Imaginile care au apărut în spațiul public au fost filmate din satul Plauru, la 400 – 500 de metri de țărmul unde constant lovesc rușii.

Ucrainenii nu au dat informații suplimentare despre acest atac.

Știrea inițială

Mesajul RO-alert a fost emis în jurul orei 02:20, de către IGSU. Populația era informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a județului Tulcea. IGSU precizează mesajul a fost transmis cu scopul de informare și prevenire a populației din zonă.

"Structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse.

Menționăm faptul că în cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii. Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean", a transmis IGSU.

Localitățile din județul Tulcea pentru care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

La ora 03:46, alertă aeriană a încetat.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close