Antena 3 CNN Actualitate Panică în Plauru, oamenii spun că bucăți de drone au căzut pe case și pe câmp. Noi imagini de la bombardamentele din Ismail

Panică în Plauru, oamenii spun că bucăți de drone au căzut pe case și pe câmp. Noi imagini de la bombardamentele din Ismail

bombardament asupra portului ismail
Noi imagini de la bombardamentele din Ismail. FOTO: captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   13:34

Un localnic din Plauru a povestit miercuri, la Antena 3 CNN, că mai multe bucăți de drone au căzut pe locuințele din zonă, dar și pe câmp, în timpul atacului masiv al rușilor la granița României. Oamenii au povestit că o dronă a căzut pe câmp, la câteva sute de metri de casele lor. Armata nu confirmă însă această informare, militarii continuă căutările în zonă. Între timp, au apărut noi imagini din momentul bombardamentului.

Portul ucrainean Ismail a fost bombardat din nou, iar exploziile uriaşe au putut fi văzute şi din Tulcea. 

"Au căzut pe foișor și pe casa lui Costel. A căzut una întreagă cam la un kilometru, în amonte, în câmp, pe malul românesc. Resturi de drone au căzut pe foișorul meu, nu sunt distrugeri, sunt resturi, mărunțiș, bucăți de fibră de carbon", a povestit localnicul.

Administrația regională a Raionului Ismail a transmis că trei persoane au fost rănite și o clădire a fost avariată. De asemenea, un depozit de combustibil a fost lovit pe malul ucrainean..

"Ca urmare a atacului din cursul nopţii, o clădire rezidenţială cu cinci etaje din Izmail a fost lovită, provocând distrugerea parţială a ferestrelor, a scării şi a părţii din faţă, fără incendiu ulterior. Nicio persoană nu a fost ucisă. Din păcate, există răniţi - 3 persoane au fost spitalizate", precizează autorităţile.

Potrivit şefului Administraţiei militare regionale, bombardamentele au distrus mai multe obiective ale infrastructurii portuare. "Trei camioane au fost avariate. De asemenea, la faţa locului a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid de Serviciul de urgenţă de stat", a declarat guvernatorul Oleg Kiper.

”În noaptea de 23 spre 24 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din județul Tulcea.

Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20.”, a transmis Ministerul Apărării.

Foreţele aeriene ucrainene au anunţat că în cursul nopţii Rusia a lansat două rachete asupra regiunii Harkov şi a atacat Ucraina cu drone kamikaze, iar apărarea aeriană a neutralizat 17 din cele 23 de drone lansate.

"În noaptea de 24 iulie 2024, ocupanţii ruşi au atacat regiunea Harkov cu o rachetă balistică Iskander-M şi o rachetă de tip necunoscut (trasă din regiunea Belgorod a Federaţiei Ruse). De asemenea, inamicul a atacat sudul ţării cu UAV-uri de atac de tip Shahed lansate din Primorsko-Ahtarsk din Federaţia Rusă şi Crimeea ocupată. Un total de 23 de UAV-uri de atac inamice au fost detectate şi escortate. Atacul aerian a fost respins de unităţi ale grupurilor mobile de foc ale Forţelor de apărare ucrainene, de unităţi de rachete antiaeriene şi de luptă electronică aeropurtată. Ca urmare a luptei antiaeriene, au fost doborâte 17 UAV-uri inamice. Cele mai multe dintre acestea au fost doborâte în regiunea Odesa", a precizat comandantul forţelor aeriene, generalul locotenent Mîkola Oleşciuk, pe Telegram.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi altele rănite în Harkov, unde s-au auzit mai multe explozii. Potrivit primarului oraşului, o primă lovitură a vizat zona industrială, în timp ce a doua rachetă a lovit o zonă privată, unde a izbucnit un incendiu la o casă şi o persoană a decedat. Mai multe maşini au fost, de asemenea, avariate.

  

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina armata
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close