Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu vrea schimbarea legislației, după scandalul de la SNSPA: „Nu acceptăm astfel de situații, indiferent de numele agresorului”

Ciolacu vrea schimbarea legislației, după scandalul de la SNSPA: „Nu acceptăm astfel de situații, indiferent de numele agresorului”

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu spune că legea trebuie să protejeze în mod real victimele. FOTO: Hepta
de Bianca Chirilă    |    01 Aug 2024   •   11:05

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, referitor la scandalul de la SNSPA, în care este acuzat de agresiuni sexuale profesorul Alfred Bulai, că „astfel de situații nu pot fi acceptate și nu va exista toleranță, indiferent de numere agresorului”. Prim-ministrul a mai explicat că i-a cerut ministrului Educației să vină săptămâna viitoare cu propuneri de completare și modificare a legislației, în dialog cu Consiliul Național al Rectorilor.

Marcel Ciolacu a explicat, despre cazul profesorului Alfred Bulai, acuzat de agresiuni sexuale, că în astfel de situații nu va exista toleranță. Premierul a mai adăugat că i-a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare cu propuneri de completare și modificare a legislației, în dialog cu Consiliul Național al Rectorilor.

„Nu putem accepta asemenea situații și nu va exista toleranță, indiferent de numele agresorului! Și dacă ar fi vorba de un singur caz, a salva o victimă este esențial! Îi cer ministrului Educației, doamna Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare cu propuneri de completare și modificare a legislației, în dialog cu Consiliul Național al Rectorilor. Cred că societatea noastră așteaptă un fapt simplu și clar: ca legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie dați rapid pe mâna justiției! Doamna ministru ne va spune care sunt pașii necesari pentru a ajunge la acest rezultat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Profesorul universitar Alfred Bulai a fost suspendat de SNSPA din toate funcţiile pe care le ocupă. Decizia vine după acuzaţiile privind abuzurile sexuale. 

Profesorul a depus cerere de pensionare exact în ziua în care a explodat scandalul cu acuzaţii de abuz sexual care îl vizează. 

Poliţia s-a autosesizat şi deschis o anchetă în care îl cercetează pentru infracţiunea de folosire a funcției în scop sexual.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close