Antena 3 CNN Actualitate Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile deținute la SNSPA. Sociologul nu scapă de anchetă, nici dacă se pensionează

Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile deținute la SNSPA. Sociologul nu scapă de anchetă, nici dacă se pensionează

alfred bulai agerpres
Profesorul Alfred Bulai este cercetat de poliție pentru că și-a folosit funcția în scop sexual. Sursa foto: Agerpres
30 Iul 2024   •   12:41

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului instituţiei, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai de la activităţile didactice şi din toate funcţiile pe care le ocupă, informează agerpres.ro.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

„Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA”, au informat reprezentanţii SNSPA într-un comunicat remis presei.

SNSPA precizează că nu a fost depusă niciodată o plângere la adresa profesorului Alfred Bulai la Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanţe din interiorul SNSPA.

Totodată, rectorul SNSPA a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, la nivelul căreia profesorul Bulai şi-a desfăşurat activitatea, să ofere Comisiei de Etică toate informaţiile disponibile, pentru o transparenţă totală asupra acestui caz.

„Îi rugăm pe cei care susţin că „se ştia” să se adreseze instituţional către SNSPA sau către orice altă instituţie a statului român (poliţie, procuratură etc.), pentru a clarifica acest aspect, în „cazul Bulai” sau orice alt posibil caz”, se arată în comunicat.

SNSPA a avut, luni, o discuţie preliminară cu reprezentanţii organelor de anchetă, în legătură cu declanşarea unei anchete penale.

„În legătură cu cererea de pensionare depusă ieri, 29 iulie 2024, de Alfred Bulai, sunt necesare două menţiuni: pensionarea este un act unilateral al angajatului şi nu trebuie „aprobată” de instituţia angajatoare. Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. 

Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024. 

Încetarea contractului de muncă, în urma pensionării, nu va bloca sau suspenda activitatea Comisiei de Etică a SNSPA. Comisia va derula procedurile legale, chiar şi pe timpul verii, cu sau fără participarea persoanei reclamate. 

Este important nu numai să stabilim faptele şi să aplicăm sancţiunile legale, dar şi să înţelegem de ce nu au existat, în toţi aceşti ani, plângeri formale, în conformitate cu procedurile şi legislaţia existente”, se mai arată în comunicat.

Poliţia Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close