Antena 3 CNN Actualitate Alfred Bulai vrea să se pensioneze, după acuzaţiile de abuz asupra unor studente

Alfred Bulai vrea să se pensioneze, după acuzaţiile de abuz asupra unor studente

alfred bulai facebook
Sociologul este cercetat pentru că şi-a folosit funcția pentru a obţine favoruri sexuale din partea studentelor. Sursa foto: Facebook/ Alfred Bulai
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   08:55

Alfred Bulai a depus cerere de pensionare, după ce scandalul în care este acuzat de abuz sexual a devenit public.

Conducerea SNSPA a anunţat că a început o ancheta internă împotriva profesorului, iar Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi ea.

Sociologul este cercetat pentru că şi-a folosit funcția pentru a obţine favoruri sexuale din partea studentelor.  

După scandalul de proporţii cu acuzaţii de abuz sexual în care e implicat, profesorul şi sociologul Alfred Bulai a depus cerere de pensionare. 

Între timp, rectorul SNSPA a cerut suspendarea şi a anunțat declanșarea unei anchete interne. Şi Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în care profesorul de 61 de ani e cercetat pentru infracţiunea de folosire a funcției în scop sexual.  

Faptele de abuz şi manipulare au ieşit la iveală în urma unei anchete a jurnaliştilor de la Snoop.ro, iar una dintre studente l-a şi înregistrat pe directorul Departamentului de Sociologie de la SNSPA.

„M-a întrebat dacă m-aş dezbrăca. Îmi era foarte frică”, povesteşte una dintre studente.

„Dezbracă-te, să îmi arăţi că într-adevăr ai încredere în tine. Cum adică să mă dezbrac”, spune o altă tânără.

Alfred Bulai a fost timp de 14 ani prodecan al Facultății de Științe politice din cadrul SNSPA. În timpul Guvernului Tăriceanu, el a fost numit președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale, cu rang de secretar de stat, funcţie în care a rămas timp de doi ani.

Alexandra Costa, fostă studentă la SNSPA, povesteşte plângând despre abuzurile la care ar fi fost supusă de Alfred Bulai, în vara anului 2014, când era studenta acestuia.

„Mi-am dat jos tricoul. Mi-am dat jos şi pantalonii, moment în care el mi-a spus: „dezbracă-te de tot”. 

Tremuram oribil de mult şi mi-am dat jos şi sutienul, în cele din urmă şi chiloţii”, îşi aminteşte tânăra.

O altă tânără are o poveste aproape identică. Teodora Batâr, studentă la SNSPA între 2021 şi 2024, şi ea ar fi fost victima lui Alfred Bulai.

„Mi-a zis că sunt un nimeni, un nimic, că nu am viitor, că sunt proastă, că sunt un obiect sexual şi că şi ceilalţi profesori mă văd la fel.

Şi după toate astea, m-a întrebat dacă m-aş dezbrăca.

Şi-a pus asistenta să aleagă trei persoane de la masă, noi toţi fiind studenţii ei, cu care ar face sex. Ne punea să jucăm teatru”, îşi aminteşte o altă tânără.

Ancheta Snoop vorbeşte despre o a treia victimă care mărturiseşte că a întreţinut relaţii sexuale cu profesorul. 

Întrebat dacă este adevărat că le dădea fetelor note pentru feminitate, Bulai nu a negat.

„Da, note se pot da despre orice. Nu e nimic anormal”. Însă, el susţine că nu le provoca să se dezbrace.

Alfred Bulai a declarat, pentru Antena 3 CNN, că va vorbi public după ce îşi va susţine punctul de vedere în Comisia de etică.

„O să am detalii și poziții clare doar după ce prezint poziția mea în Comisia de etică din SNSPA. Vă rog să mă înțelegeți că trebuie să ofer toate lămuririle mai întâi colegilor din Comisia de Etică”, a spus Alfred Bulai.

Poliţia Capitalei a demarat o anchetă care îl vizează pe Alfred Bulai, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Nu este primul caz de acest fel în sistemul de învăţământ. Recent, un profesor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost pus sub acuzaţie că a violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani. 

Lista prădătorilor sexuali care ies la iveală nu se opresc aici. „Antrenorul de genii” este acuzat că racola minori și îi abuza sexual. Ofițerii l-au prins chiar în flagrant.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close