Antena 3 CNN Sport JO 2024 TAS a respins contestația Federației de Gimnastică a SUA. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

TAS a respins contestația Federației de Gimnastică a SUA. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

ana maria barbosu jo
TAS a respins solicitarea Federației de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    12 Aug 2024   •   23:07

TAS a respins, luni seară, solicitarea Federației de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul. În acest context, medalia de bronz rămâne la gimnasta româncă Ana Maria Bărbosu.

Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”‎, a anunțat Federația Română de Gimnastică.

Federaţia Americană de Gimnastică a depus duminică la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, în opinia sa, dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz la gimnastică, în proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie USA Today.

Dovezile suplimentare au fost prezentate de USA Gymnastics la o zi după ce TAS s-a pronunţat în favoarea unui apel al Anei Bărbosu, căreia îi revine astfel medalia de bronz. Lui Chiles i s-a cerut să returneze medalia.

Bărbosu şi echipa sa au apelat la TAS susţinând că o contestaţie depusă de antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a dus-o pe locul al treilea.

Dar USA Gymnastics a precizat că a transmis TAS imagini video care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizia tribunalului.

"Timpul ştampilat, filmul arată că Cecile Landi a declarat prima dată solicitarea sa de a depune o contestaţie la masa de anchetă la 47 de secunde după ce scorul a fost postat, urmată de o a doua declaraţie la 55 de secunde după ce scorul a fost iniţial afişat", a precizat USA Gymnastics într-un comunicat.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close