Antena 3 CNN Sport JO 2024 Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat decizia TAS. Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat decizia TAS. Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la Jocurile Olimpice

ana barbosu
Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz după decizia TAS. FOTO: Profimedia Images
de G.M.    |    11 Aug 2024   •   09:17

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a confirmat că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice. Decizia TAS de sâmbătă trebuia ratificată de FIG.

“Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează:

Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, este anunţul FIG.

TAS a decis, sâmbătă, că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. Ambele contestaţii au fost depus de FRG împotriva FIG şi a Donatellei Sacchi, preşedintele Comitetului tehnic feminin şi preşedintele Superior Jury, care a judecat toate contestaţiile depuse în timpul concursului.

Decizia TAS din 10 august, după audieri maraton de peste 8 ore în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive să primească medalia de bronz, trebuia ratificată de forul internaţional de gimnastică (FIG), cu informarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Clasamentul primelor 5 locuri devine următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

În consecinţă, România adună 9 medalii – 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close