Antena 3 CNN Sport JO 2024 Nadia Comăneci, după ce România s-a clasat pe locul 7 la gimnastică feminină la JO 2024: „Au fost aşa sigure şi creative”

Nadia Comăneci, după ce România s-a clasat pe locul 7 la gimnastică feminină la JO 2024: „Au fost aşa sigure şi creative”

nadia comaneci
Nadia Comăneci. Sursa foto: Profimedia images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   23:47

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, marţi, că locul 7 ocupat de România în finala feminină pe echipe la Jocurile Olimpice de la Paris este un lucru pozitiv pentru gimnastica românească.

„Au fost aşa sigure şi creative (n.r. - sportivele române). Sigure pe ele, eu mă bucur enorm, pentru că e un lucru pozitiv pentru gimnastica românească, pentru generaţia de astăzi şi pentru cele care urmează. În sfârşit, acum sper că nu mai are nimeni nimic de spus şi chiar dacă are ceva de spus, nu mai contează.

Am venit în finală pe echipe după 12 ani şi acum spunem că am ieşit pe locul 7. Adică ce facem, sărim după 12 ani de neparticipare direct pe locul doi?

Au avut dificultate, frumuseţe, s-a văzut la execuţie. Au avut o dificultate mare la bârnă”, a explicat ea, potrivit Agerpres.

Nadia Comăneci a văzut finala pe echipe din tribună alături de fosta jucătoare americană de tenis Serena Williams: „Serenei i-am explicat cum este la gimnastică, pentru că nu a fost niciodată la un concurs de gimnastică. I-a plăcut foarte mult şi ei, şi fetiţei, care cred că face gimnastică”.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României România s-a clasat pe locul 7 în finala desfăşurată, marţi, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

România, care nu mai participase cu echipa feminină la JO din 2012, când obţinea bronzul, a reuşit să urce un loc faţă de calificări, pe care le-a terminat pe poziţia a opta.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close