Antena 3 CNN Sport JO 2024 JO 2024: Medalia primită de un sportiv american va fi înlocuită, după ce olimpicul a arătat pe internet cum s-a deteriorat metalul

JO 2024: Medalia primită de un sportiv american va fi înlocuită, după ce olimpicul a arătat pe internet cum s-a deteriorat metalul

medalie de bronz nyjah huston
Medalia de bronz primită de Nyjah Huston la JO 2024. Sursa foto: Instagram/ nyjah
de Mia Lungu    |    10 Aug 2024   •   17:28

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a fabricat medaliile pentru sportivi, s-au angajat să înlocuiască orice medalie care va fi "deteriorată", ca urmare a plângerii unui sportiv american medaliat cu bronz, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Desenate de Casa Chaumet (grupul LVMH), fabricarea celor 5.084 medalii de aur, argint şi bronz a fost încredinţată Monetăriei din Paris, iar fiecare dintre acestea cuprinde o mică bucăţică din Turnul Eiffel, provenită din stocurile companiei care exploatează monumentul parizian.

Americanul Nyjah Huston, care a încheiat pe locul 3 la skateboard street, pe 29 iulie, s-a plâns după câteva zile de proasta calitate, conform afirmaţiei sale, a medaliei sale de bronz, care a "început să se exfolieze şi pare mai degrabă că ar fi făcut războiul", conform unor mesaje publicate pe reţelele de socializare şi preluate de media.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, Comitetul organizator al JO 2024 a precizat că a "luat la cunoştinţă de pe reţelele de socializare că unui sportiv i s-a deteriorat medalia la câteva zile după înmânare".

"Medaliile sunt obiectele cele mai dorite de la Jocurile Olimpice şi cele mai preţioase pentru sportivi. Toate medaliile deteriorate vor fi înlocuite de Monetăria din Paris şi gravate identic", au transmis organizatorii.

Fiecare medalie are un diametru de 85 mm, 9,2 mm grosime, cu greutăţi diferite: 529 g pentru aur, 525 g pentru argint şi 455 g pentru bronz.

×
Subiecte în articol: jo 2024 medalie deteriorată Nyjah Huston
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close