Antena 3 CNN Sport JO 2024 Un olimpic american arată în ce stare a ajuns medalia lui de la Paris după o săptămână

Un olimpic american arată în ce stare a ajuns medalia lui de la Paris după o săptămână

colaj foto cu sportiv medaliat si medalia
Nyjah Huston a dezvăluit că medalia lui de bronz de la Paris a început să-și piardă culoarea după o săptămână FOTO: @nyjah
de D.C.    |    09 Aug 2024   •   14:46

Un sportiv american care a urcat pe podiumul de la Paris s-a arătat extrem de dezamăgit de calitatea medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024, arătând că după numai o săptămână medalia lui a început să se deterioreze vizibil.

Skateborderul Nyjah Huston a dezvăluit că la doar o săptămână după ce s-a clasat pe locul al treilea în finala masculină din 29 iulie, medalia lui de bronz a început să-și piardă culoarea.

Aceste medalii olimpice arată grozav când sunt noi, dar după ce am ținut-o pe pielea puțin transpirată și i-am lăsat pe prieteni să o poarte în weekend, pare că nu au calitatea la care te-ai aștepta”, le-a spus el fanilor lui de pe Instagram, potrivit Sky News.

Întorcând medalia, el a explicat: „Chiar și partea din față începe să se jupească puțin. Medaliile olimpice - poate că ar trebui să mărească puțin calitatea.”

Concepute de celebra casa de bijuterii Chaumet din Paris, medaliile olimpice de anul acesta au două fețe diferite. Pe prima este aplicată o plăcuță hexagonală de 18 grame care este fabricată din fier din Turnul Eiffel. Plăcuța este înconjurată de caneluri care evocă raze de lumină.

Pe a doua față este reprezentată zeița greacă a victoriei, Nike, așa cum a fost la toate Jocurile Olimpice începând cu 1928, cu Acropola pe o parte și Turnul Eiffel pe cealaltă.

Medalia de bronz cântărește 525 grame și este realizată din aliaj de cupru, staniu și zinc.

Dar, potrivit lui Huston, medalia este pentru privit, nu pentru purtat.

Toate medaliile sunt oferite împreună cu o cutie albastră, de asemenea, de la Chaumet și un certificat de la Eiffel Tower Operating Co, pentru autentificarea fierului provenit de la monument.

×
Subiecte în articol: medalii Jocuri Olimpice sportivi
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close