Antena 3 CNN Sport JO 2024 Imane Khelif face plângere pentru hărţuire cibernetică ca să afle cine a pus la cale "linșajul online" că e bărbat

Imane Khelif face plângere pentru hărţuire cibernetică ca să afle cine a pus la cale "linșajul online" că e bărbat

imane khelif finala jo 2024
Imane Khelif, în finala la box feminin de la JO 2024. Sursa foto: Profimedia Images
11 Aug 2024   •   10:52

Pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică în formă agravată după ce a fost victima unei polemici privind genul său, a anunţat sâmbătă avocatul ei.

"Proaspătă medaliată cu aur la JO de la Paris 2024, pugilista Imane Khelif a decis să înceapă o nouă luptă: cea a dreptăţii, demnităţii şi onoarei", a transmis avocatul Nabil Boudi, într-un comunicat dat publicităţii, scrie Agerpres,

Acesta a indicat că a "depus plângere vineri pentru fapte de hărţuire cibernetică agravată la Oficiul de luptă împotriva discriminării online (PNLH) al Parchetului din Paris".

"Ancheta penală va determina cine a fost la iniţiativa acestei campanii misogine, rasiste şi sexiste, dar va trebui să-i vizeze şi pe cei care au alimentat acest linşaj online", a adăugat avocatul.

Victoria pugilistei algerience Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este "răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile" la care a fost supusă, a declarat, vineri, sportiva în vârstă de 25 de ani.

"Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring", a adăugat ea.

"Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie", a mai spus Khelif, adăugând că "aceste atacuri dau o importanţă specială succesului meu".

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close