Antena 3 CNN Actualitate Ceremonia de înhumare a lui Nicu Covaci va fi una privată. Care a fost ultima dorinţă a liderului trupei Phoenix

Ceremonia de înhumare a lui Nicu Covaci va fi una privată. Care a fost ultima dorinţă a liderului trupei Phoenix

Nicu covaci hepta
Ceremonia de înhumare a lui Nicu Covaci este privată. Sursă foto: Hepta
de Milena Niță    |    04 Aug 2024   •   13:17

Ceremonia de înhumare a liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, va fi una privată, au anunţat duminică membrii formaţiei.

Îmbrātisāri si Condoleante tuturor... Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfāsura acasā, în Timisoara, la Filarmonica...

Publicată de Phoenix Transsylvania pe Duminică, 4 august 2024

„Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfăşura acasă, în Timişoara, la Filarmonica de Stat. 

Vă puteţi lua rămas bun, marţi între orele 11:00 - 20:00 şi Miercuri între orele 9:00 - 17:00. 

Ceremonia de înhumare este privată. Ne vedem acolo! Formaţia Phoenix”, au transmis membrii trupei, duminică, pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, va fi depus la Filarmonica din Timişoara la începutul săptămânii viitoare, a anunţat sâmbătă primarul municipiului, Dominic Fritz.

De asemenea, la Casa de Cultură va fi organizată o expoziţie foto dedicată lui Nicu Covaci şi va fi deschisă o carte de condoleanţe, iar această acţiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit şi admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci, a precizat edilul.

Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, a murit vineri seara, la 77 de ani. El a fost operat în luna martie, de urgenţă, pe creier, la Spitalul Judeţean Timişoara. 

Nicu Covaci s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara.

Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. 

Apoi a învăţat să cânte la muzicuţă şi a luat lecţii de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, conform blogului personal, www.nicucovaci.wordpress.com.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci a fost să fie incinerat

Nicu Covaci a lăsat cu limbă de moarte, în ultimele momente ale vieții, două dispoziții care să fie îndeplinite după ce nu va mai fi, potrivit g4media.ro.
Prima dorință a fost ca trupa Phoenix să continue activitatea. 

Cea de-a doua a fost ca trupul său să fie incinerat, iar jumătate din cenușă să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania (acolo unde a trăit în ultimii ani), iar cealaltă jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei sale, Tamara, (decedată în 1992).

Costin Adam, solistul trupei Phoenix, a declarat că dorința lui Nicu Covaci este sfântă și va fi respectată.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenixul. 

Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a declarat Costin Adam.

Nicu Covaci a murit creștin ortodox, însă Biserica Ortodoxă Română nu oficiază slujbe pentru cei incinerați. Astfel, nu va exista nicio ceremonie publică cu prezența mitropolitului Banatului. Costin Adam a anunțat că va exista o ceremonie de înhumare privată.

×
Subiecte în articol: Nicu Covaci înmormântare phoenix
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close