Antena 3 CNN Show Showbiz Alain Delon a fost înmormântat la moșia sa din Douchy, în capela construită chiar de el

Alain Delon a fost înmormântat la moșia sa din Douchy, în capela construită chiar de el

omagii aduse lui alain delon
Alain Delon a fost înmormântat. FOTO: Hepta
de Bianca Chirilă    |    24 Aug 2024   •   19:11

Actorul Alain Delon a fost înmormântat sâmbătă, la Douchy, în Franţa, acolo unde a locuit timp de aproape o jumătate de secol. După o viaţă în lumina reflectoarelor, familia şi prietenii apropiaţi ai actorului i-au adus un ultim omagiu, în cadrul unei ceremonii private, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Cu puţin timp înainte de ceremonia religioasă, programată pentru ora 16.00 (14.00 GMT), cei doi fii ai săi, Anthony şi Alain-Fabien, au sosit la porţile proprietăţii pentru a-i întâmpina pe fanii ilustrului cineast francez, a cărui moarte la 18 august, la vârsta de 88 de ani, a atras o avalanşă de omagii din întreaga lume. Anthony şi Alain-Fabien au privit pentru scurt timp sutele de buchete de flori şi mesaje depuse la poarta proprietăţii şi au mulţumit personal unora dintre admiratori.

Funeraliile au fost oficiate de fostul episcop Jean-Michel Di Falco, în vârstă de 82 de ani, pe care Delon l-a ales încă din timpul vieţii. Apoi, la ora 17.00, a fost înmormântat într-o ceremonie cu uşile închise, conform dorinţei lui, în capela privată pe care o construise special pe moşie. Actorul a dorit să se odihnească în apropierea locului unde sunt îngropaţi zeci de câini ai săi - aproximativ 35 potrivit presei locale - o procedură excepţională care a necesitat autorizaţia autorităţilor.

Potrivit EFE, Delon a dorit chiar ca ultimul său animal de companie, un ciobănesc belgian malinois pe nume Loubo, să fie sacrificat şi îngropat cu el, însă această dorinţă nu va fi îndeplinită, potrivit fundaţiei pentru protecţia animalelor a uneia dintre marile sale prietene, actriţa Brigitte Bardot.

Starul cumpărase în 1971 proprietatea, situată în departamentul Loiret (în centrul ţării, la aproximativ 130 de kilometri sud de Paris), unde a locuit timp de decenii şi unde a murit duminica trecută. Dorinţele sale privind absenţa marilor omagii naţionale, precum cele oferite de obicei de stat în cazul marilor personalităţi, au fost îndeplinite.

„Să fiu înmormântat ca toată lumea, dar mai ales nu ca acei oameni”, spusese Delon într-un interviu în 2018, întrebat dacă îşi doreşte un mare omagiu postum precum cele organizate pentru Charles Aznavour sau Jean Paul Belmondo.

×
Subiecte în articol: înmormântare alain delon capela
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close