Antena 3 CNN Life Timp liber Film Alain Delon a cerut să fie înmormântat lângă câinii săi. În curtea actorului sunt îngropate peste 50 de animale

Alain Delon a cerut să fie înmormântat lângă câinii săi. În curtea actorului sunt îngropate peste 50 de animale

colaj foto alain delon si cainii sai
Alain Delon a cerut să fie înmormântat lângă câinii săi. Colaj foto: Profimedia/Gettyimages
de Ioana Coman    |    19 Aug 2024   •   07:00

Legenda cinematografiei franceze Alain Delon a murit, duminică, în locuința sa din Douchy, la vârsta de 88 de ani. Tot acolo a cerut să fie și înmormântat. Motivul: să fie aproape de câinii săi. În curtea actorului există un mini cimitir, unde 50 de câini și-au găsit odihna veșnică. 

Alain Delon a iubit din tot sufletul animalele. Atât de mult încât, în urmă cu câțiva ani, a cerut ca atunci când va veni momentul, să fie înmormântat lângă prietenii săi necuvântători, pe proprietatea sa din Douchy, paradisul său din regiunea Loiret, unde și-a petrecut ultimii ani.

„Toată viața mea este acolo, în mormintele câinilor mei”, declara actorul, la acea vreme, potrivit repubblica.it.

În aceste cuvinte se vede toată dragostea pe care Alain Delon o avea pentru prietenii săi patrupezi. Pe terenul casei sale din Douchy, de-a lungul vieții, aproximativ 50 de câini și-au găsit odihnă veșnică. Fiecare cu propria sa piatră funerară, cu propriul său nume. Cuplurile îngropate împreună. Un loc etern în care actorul francez însuși a cerut să fie înmormântat.

De altfel, celebrul actor a făcut demersurile pentru ca acest lucru să fie posibil.

„Am obţinut autorizaţia pentru a fi înmormântat în capela mea, în mijlocul câinilor mei", declara starul de cinema pentru Le Parisien, în urmă cu câţiva ani.

Alain Delon a trăit întotdeauna înconjurat de animale

Ultimul său companion, Loubo, un ciobănesc belgian, a jucat un rol central în ultimii săi ani. 

Acesta mărturisea pentru Paris Match în 2018: „Este câinele meu la sfârșitul vieții, un ciobănesc belgian pe care îl iubesc ca pe un copil”. 

Această afecțiune era atât de mare, încât chiar se gândea să plece împreună la ceruri: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună. Îl va eutanasia astfel încât să moară în brațele mele”, scrie programme-television.org.

Câinele său, Loubo, i-a fost alături până în ultimul moment. Dovada este adusă chiar de fiica actorului, Anouchka, într-o postare pe Instagram.

„Oriunde există o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Mulțumesc, Loubo, pentru că ai fost alături de stăpânul tău. Celor care se recunosc, le mulțumesc pentru sprijinul lor neclintit pentru construirea adevărului. Suntem mai mult decât emoționați”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouchka Delon (@anouchkadelon)

Dragostea pentru animale l-a impins să ajute și patrupezii mai puțin norocoși. Actorul dona sume uriașe pentru salvarea animăluțelor de pe străzi. Un gest senzațional l-a făcut chiar el: a trimis un elicopter ca să salveze un pisoi căruia îi fusese retezată o lăbuță. Odată vindecat, l-a luat în vila sa.

Înmormântarea lui Alain Delon nu va fi una publică

Potrivit presei franceze, funeraliile vor avea loc în capela de la Douchy, regiunea Loiret, unde actorul și-a petrecut ultimii ani din viață. Vor participa doar familia și prietenii.

Ceremonia va include o deplasare a cortegiului funerar de la locuința actorului la biserica din Douchy.

De asemenea, nu va exista un omagiu național, ci doar„o ceremonie de omagiere a profesiei”, după cum și-a dorit actorul. Aceasta va avea loc într-o biserică din Paris, cândva la finele lunii septembrie. Vor participa doar prietenii din breasla sa.

 

×
Subiecte în articol: alain delon alain delon a murit actor
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close